You are here

Αλλάζει όψη το παραλιακό μέτωπο Αγίας Νάπας

02/08/2022 12:40

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο στην τρίτη φάση βελτίωσης και αναβάθμισης του παραλιακού μετώπου στην Αγία Νάπα, η οποία θα υλοποιηθεί με κρατική συνεισφορά σε κρατικά τεμάχια τα οποία θα παραχωρηθούν στο δήμο.

Σύμφωνα με την έκθεση της περιβαλλοντικής αρχής, το έργο θα περιλαμβάνει δύο γήπεδα πετοσφαίρισης (beach volleyball court), ένα γήπεδο ποδοσφαίρου (beach soccer field), ένα πάρκο για skate (skatepark), ένα γήπεδο για μπόουλ (bowl), υπαίθριο χώρο γυμναστηρίου, κερκίδες, χώρους υγιεινής/αποδυτηρίων, αποθήκες, δύο μικρά στέγαστρα για μηχανές πώλησης (vending machine), χώρους στάθμευσης για οχήματα, λεωφορεία και ταξί, χώρους πρασίνου καθώς και εγκατάσταση κατάλληλου αστικού εξοπλισμού και φωτισμού.

Όπως αναφέρεται, στόχος του έργου είναι η ορθολογιστική ενοποίηση και οργάνωση όλου του παραλιακού μετώπου του δήμου Αγίας Νάπας, δημιουργώντας φιλόξενους χώρους κοινωνικών και αθλητικών δραστηριοτήτων υψηλής αισθητικής για ψυχαγωγία, αναψυχή, άθληση και ξεκούραση, τους οποίους θα απολαμβάνουν τόσο οι επισκέπτες όσο και οι δημότες καθώς και η αισθητική, ποιοτική και η κοινωνικοοικονομική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής.

Το έργο αποτελεί το δεύτερο μέρος της Φάσης Α’ του ευρύτερου σχεδιασμού του παραλιακού μετώπου. Το πρώτο μέρος της φάσης Α’ αφορά το ίδιο τμήμα παραλιακού μετώπου, από το λιμανάκι Αγίας Νάπας μέχρι την οργανωμένη παραλία «Κατσαρκά», μήκους περίπου 1,5 χιλιομέτρου, το οποίο έχει ήδη ολοκληρωθεί και περιλαμβάνει πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, δύο θαλάσσιες αποβάθρες, εξέδρα για εκδηλώσεις, παιδότοπους/παιχνιδότοπους πλατειακούς χώρους, ανθόκηπους με ενδημική χλωρίδα και αστικό εξοπλισμό.

Για το πρώτο μέρος της φάσης Α’ εκδόθηκαν θετικές γνωματεύσεις από την περιβαλλοντική αρχή στις 29 Νοεμβρίου 2016, η οποία αφορούσε όλα τα παραπάνω έργα εκτός των δύο θαλάσσιων αποβάθρων. Στις 09 Μαΐου 2017 εκδόθηκε η γνωμοδότηση η οποία αφορούσε την κατασκευή των αποβάθρων. Οι εργασίες του πρώτου μέρους της φάσης Α’ ολοκληρώθηκαν το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Της Ηρώς Ευθυμίου