You are here

Ανεβάζουν στροφές οι πλειστηριασμοί

12/05/2022 07:26

Δυναμικά επανέρχονται οι πλειστηριασμοί μετά την αναστολή δύο περίπου χρόνων λόγω της πανδημικής κρίσης όπως προκύπτει από τα στοιχεία της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, από τις 9 Μαΐου μέχρι τις 26 Ιουνίου έχουν διευθετηθεί πάνω 800 πλειστηριασμοί ανά το παγκύπριο.

Μεγάλη ποικιλία ακινήτων στη Λευκωσία

Στην επαρχία Λευκωσίας η λίστα των προγραμματισμένων πλειστηριασμών είναι αρκετά μακριά με 266 υποθέσεις σε διάστημα δύο μόνων μηνών.

Στην επαρχία Λεμεσού κυμαίνονται στους 165 οι πλειστηριασμοί, στην επαρχία Λάρνακας 171, στην επαρχία Πάφου 140 και στην επαρχία Αμμοχώστου 67.

Όπως διαφαίνεται πάντως μέσα από τα στοιχεία, οι πλειστηριασμοί δεν καταλήγουν πάντα σε επιτυχία διότι τα διαθέσιμα ακίνητα ανακυκλώνονται συνεχώς. Να σημειωθεί επίσης ότι η πλειοψηφία αφορά χωράφια.

Στην επαρχία Λευκωσίας έχουν καθορισθεί 266 πλειστηριασμοί από τις 9 Μαΐου μέχρι τις 24 Ιουνίου και το μενού περιλαμβάνει κτήρια, διαμερίσματα, καταστήματα, κατοικίες, βιομηχανικά κτήρια και βιομηχανικά οικόπεδα, ένα καφενείο με κατάστημα στο Καϊμακλί και πάνω από 200 χωράφια.

Μεταξύ των ακινήτων ξεχωρίζουν τέσσερα κτήρια, ένα στο δήμο Λατσιών, ένα στη Λακατάμια, ένα στο Στρόβολο και ένα στο δήμο Αγλαντζιάς. Περιλαμβάνεται ακόμη κατάστημα με κατοικία στη Λακατάμεια, κατοικία με κατάστημα στον Άγιο Αντώνιο Λευκωσίας, κατάστημα στη Λευκωσία, δυο καταστήματα στο δήμο Στροβόλου και στο δήμο Ιδαλίου.

Τα πέντε διαμερίσματα που προωθούνται προς πλειστηριασμό βρίσκονται στους δήμους Αγίων Ομολογητών, Αγλαντζιάς, Λακατάμιας, Στροβόλου και στην περιοχή Τριπιώτης Λευκωσία.

Προωθούνται επίσης προς πώληση μέσω του πλειστηριασμού πέραν των 25 οικοπέδων και πέραν των 30 κατοικιών αλλά και βιομηχανικό οικόπεδο στο δήμο Στροβόλου και βιομηχανικό κτήριο στη Νήσου Λευκωσίας.

Διαμερίσματα και καταστήματα σε μεγάλους δήμους στη Λεμεσό

Στην επαρχία Λεμεσού έχουν προγραμματιστεί 165 πλειστηριασμοί από τις 9 Μαΐου μέχρι την 28η Ιουνίου 2022.

Ο κατάλογος περιλαμβάνει 92 χωράφια, και μεταξύ άλλων 12 διαμερίσματα στον Άγιο Τύχωνα, δυο διαμερίσματα στη Μουτταγιάκα και ένα διαμέρισμα στη Νεάπολη. Περιλαμβάνει επίσης 24 κατοικίες σε διάφορες περιοχές όπως Άγιο Αθανάσιο, Γερμασόγεια, Αγία Φύλα, Μέσα Γειτονιά, Κάτω Πολεμίδια,  Πισσούρι, Χανδριά και καταστήματα και γραφεία στην Καθολική, στην Αγία Νάπα Λεμεσού και στην κεντρική πλατεία Ομόνοιας. Ακόμη περιλαμβάνει και ένα κέντρο δεξιώσεων στην Παραμύθα.

Μακρύς ο κατάλογος και στην επαρχία Λάρνακας

Στην επαρχία Λάρνακας έχουν προγραμματιστεί 171 πλειστηριασμοί ακινήτων από τις 9 Μαΐου μέχρι τις 27 Ιουνίου 2022.

Η πλειοψηφία είναι αγορά για χωράφια, συγκεκριμένα 106 χωράφια.  Επίσης 13 κατοικίες, 12 οικόπεδα, 10 διαμερίσματα, 4 κτήρια και 3 καταστήματα.

Στη λίστα υπάρχει επίσης διώροφη κατοικία στην ενορία Χρυσοπολίτισσας και μια δεύτερη διώροφη κατοικία στο δήμο Αραδίππου καθώς επίσης μεγάλος αριθμός διαμερισμάτων και καταστημάτων πέριξ του κέντρου της Λάρνακας, στην ενορία στη Σκάλα, τον Άγιο Νικόλαο και τη Χρυσοπολίτισσα. Μέσω του πλειστηριασμού προωθείται προς πώληση ένα βιομηχανικό κτήριο στον Άγιο Νικόλαο και ακόμη ένα βιομηχανικό κτήριο στο δήμο Αραδίππου.

Κατοικίες και διαμερίσματα και στο δήμο Πάφου

Στην επαρχία Πάφου έχουν προγραμματιστεί 140 πλειστηριασμοί από τις 9 Μαΐου μέχρι την 27η Ιουνίου 2022.

Μεγάλη έμφαση δίνεται στα χωράφια καθώς κυμαίνονται γύρω στα 80. Μάλιστα κάποια έχουν και διάφορα δέντρα και άλλα αμπέλια, αμυγδαλιές και συκιές.

Ξεχωρίζουν οικόπεδα και κατοικίες στους τουριστικούς δήμους Πέγειας και Γεροσκήπου, στην Αναβαργό και Αναρήτα. Στο δήμο Πάφου ο κατάλογος περιλαμβάνει ένα σημαντικό αριθμό διαμερισμάτων.

Χωράφια πάνω από τα μισά ακίνητα στην επαρχία Αμμοχώστου

Τα στοιχεία της πλατφόρμας του Υπουργείου Εσωτερικών παρουσιάζουν την ελεύθερη επαρχία Αμμόχωστου με το χαμηλότερο αριθμό προγραμματισμένων πλειστηριασμών. Από τις 10 Μαΐου μέχρι 30 Ιουνίου έχουν προγραμματιστεί 67 πλειστηριασμοί με τους 49 να αφορούν χωράφια στο δήμο Παραλίμνιου, Αγίας Νάπας, Λιοπέτρι, Άχνα, Φρέναρος και Αυγόρου.

Μεταξύ άλλων ξεχωρίζουν 2 κατοικίες, ένα διαμέρισμα και ένα κατάστημα στο δήμο Αγίας Νάπας καθώς επίσης δύο διαμερίσματα και μια κατοικία στο Παραλίμνι. Στο δήμο Δερύνειας ένα εστιατόριο και μια διώροφη κατοικία και στις κοινότητες Φρενάρου και Αυγόρου κατοικίες και οικόπεδα.

Της Ηρώς Ευθυμίου