You are here

Απειλή ενστάσεων για εκτίμηση φιλέτου Κατάρ

23/08/2010 18:31
Στα γρανάζια της γραφειοκρατίας κινδυνεύει να μπει η προσφορά για εκτίμηση του τεμαχίου γης, το οποίο προορίζεται για την επένδυση του Κατάρ. Οι εκτιμητές που απέτυχαν από τη συνοπτική διαδικασία προσφορών του Υπ. Οικονομικών δηλώνουν δυσαρεστημένοι με το χειρισμό του θέματος, και αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο να μπλοκάρουν τη διαδικασία με την υποβολή ένστασης κατά της απόφασης να κατακυρωθεί η προσφορά για την εκτίμηση στον οίκο Αντώνης Λοΐζου.

Το δικηγορικό γραφείο Γεωργιάδη και Μυλωνά που εκπροσωπεί ένα από τους αποτυχημένους προσφοροδότες (Landtourist Valuations Ltd), έχει στείλει επιστολή προς την Αναθέτουσα Αρχή που είναι το υπουργείο Οικονομικών από την οποία ζητούνται λεπτομέρειες για τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν για να προεπιλεχθεί το γραφείο εκτιμητών Αντώνη Λοίζου και Συνεργάτες.

Η καταρχήν ένσταση της Landtourist στηρίζεται στο ότι η προσφορά του οίκου Αντώνη Λοΐζου ήταν πολύ χαμηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες ενώ αφήνονται αιχμές και για το ότι έχουν δει το φως της δημοσιότητας εκτιμήσεις για το τεμάχιο γης από τον γραφείο Αντώνη Λοίζου πολύ πριν ξεκινήσει οποιοιδήποτε διαδικασία.

Εξηγήσεις όμως ζητούνται και από το γραφείο εκτιμητών Ηλία Δανού. Όπως ανέφερε στη StockWatch ο εκτιμητής Πάνος Δανός το γραφείο του θέτει θέμα διαφάνειας των διαδικασιών ζητώντας να ενημερωθεί γιατί έχει απορριφθεί το δικό τους γραφείο και με ποια κριτήρια έχουν επιλεγεί μόνο πέντε γραφεία εκτιμητών για τη διαδικασία.

Ο γενικός διευθυντής του υπουργείου Οικονομικών Χρίστος Πατσαλίδης εξέφρασε σήμερα άγνοια για το θέμα. Επιφυλάχθηκε όμως να διερευνήσει το θέμα και να απαντήσει σε εύλογο χρονικό διάστημα, όπως προνοεί άλλωστε και η διαδικασία υποβολής εντάσεων εντός πέντε δηλαδή ημερών.

Εάν η απάντηση της Αναθέτουσας Αρχής δεν ικανοποιεί τους παραπονούμενους τότε έχουν το δικαίωμα εντός 15 ημερών να υποβάλουν ένσταση.

Τότε θα ξεκινήσει μια διαμάχη μεταξύ των εμπλεκομένων πλευρών η οποία ενδέχεται να καθυστερήσει την υλοποίηση της συμφωνίας, που εξαρτάται από την κατάληξη που θα έχει η εκτίμηση του τεμαχίου γης από την εταιρεία που όρισε η κυβέρνηση και την ξένη εταιρεία που όρισε το Κατάρ.

Η.Ε.