You are here

Avolo: Δύο πύργοι στη Λάρνακα

12/05/2020 16:33

Η εταιρεία Avolo properties Ltd, κατέθεσε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την  κατασκευή δύο πύργων, 17 ορόφων έκαστος, στο δήμο Λάρνακας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, το υπό εξέταση έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία δύο πύργων, οικιστικής/ γραφειακής/ εμπορικής χρήσης, συνολικά δεκαεπτά  ορόφων, πλέον του ισογείου και των υπόγειων επιπέδων και κτιριακής υποδομής περιμετρικά των πύργων.

Παράλληλα με τα επίπεδα του ισογείου, πρώτου και δεύτερου ορόφου, στην οποία θα χωροθετούνται εργαστήρια τέχνης και εκθεσιακοί χώροι, καταστήματα, γραφεία και εστιατόρια/ μπαρ.

Το εν λόγω project χωροθετείται στο νότιο άκρο της πόλης της Λάρνακας, εντός της ενορίας «Σκάλας» στην περιοχή «Χουρμάλ Ταρλάρ» και κοντά στην Αλυκή της Λάρνακας, νοτιοανατολικά της συμβολής της λεωφόρου Αρτέμιδος και Κοτζά Τεπέ.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, η προτεινόμενη ανάπτυξη έχει ως στόχο να ενισχύσει το υποσχόμενο μέλλον ανάπτυξης της πόλης της Λάρνακας και να δημιουργήσει μία καινοτόμα και διαφορετική προσέγγιση στην οπτική εξερεύνησης της πόλης από το κοινό.

Σύμφωνα και με τους αρχιτέκτονες, η τοποθεσία του τεμαχίου και οι άμεσες περιβάλλουσες συνθήκες είναι τέτοιες που κύριος στόχος και απώτερος σκοπός του επικείμενου έργου είναι να δημιουργηθεί μία «Πόλη εντός της Πόλης» με αναβαθμισμένες πολεοδομικές χρήσεις και λειτουργίες εντός του τεμαχίου, οι οποίες θα συνδράμουν άμεσα και στην γενική αναβάθμιση της ευρύτερης περιοχής και των διαφόρων υποδομών γενικότερα.

Στην περιοχή μελέτης, το περιβάλλον είναι ιδιαίτερα υποβαθμισμένο λόγω της περιμετρικής και παρακείμενης αστικής ανάπτυξης και δόμησης. Στην βόρεια, ανατολική και δυτική πλευρά του τεμαχίου βρίσκονται κατοικίες και υποστατικά ενώ στη νότια πλευρά, συνορεύει με καλλιέργεια σιτηρών. Νοτιοδυτικά, το τεμάχιο γειτνιάζει με ευκαλυπτώνα. Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης εντοπίζεται αριθμός πολυκατοικιών, καταστήματα, χώροι εστίασης (εστιατόρια, καφετέριες) και τουριστικά καταλύματα.  

Της Ηρώς Ευθυμίου