You are here

Δεύτερη πτώση μπαλκονιού στη Λεμεσό

20/10/2022 19:07

Σε μια από τις 100 οικοδομές, οι οποίες έχουν κριθεί επικίνδυνες και στις οποίες γίνονται εργασίες επιδιόρθωσης, υποχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης, μέρος μπαλκονιού, του έβδομου ορόφου. Ελαφρά τραυματίστηκε στο κεφάλι, από θραύσματα, 56χρονη, η οποία μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Πρόκειται για τη δεύτερη πτώση μέρους μπαλκονιού, που καταγράφεται σε λιγότερο από 12 ώρες στον Δήμο Λεμεσού, οι αρμόδιες υπηρεσίες του οποίου έδωσαν οδηγίες για περίφραξη του χώρου και αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 15:00 και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, καθώς 56χρονη τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι από κομμάτι μπετόν, ενώ περπατούσε κάτω από την πολυκατοικία. Μεταφέρθηκε στο ΓΝ Λεμεσού, όπου της έγινε συρραφή του τραύματος και αναμένεται να υποβληθεί σε αξονική τομογραφία.

Τη σκηνή επισκέφθηκε ο δημοτικός μηχανικός και ο δημοτικός γραμματέας του Δήμου Λεμεσού, ενώ δόθηκαν οδηγίες για περίφραξη του χώρου και αποκοπή επικίνδυνων μπαλκονιών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο δημοτικός μηχανικός Αντώνης Χαραλάμπους, «πρόκειται για μια από τις καταγεγραμμένες ως επικίνδυνες πολυκατοικίες, που έχουμε λάβει και μέτρα και γινόταν μεγάλη προσπάθεια να ξεκινήσουν εργασίες».

«Καταφέραμε μετά από πολύ κόπο, συνάδελφος μηχανικός έκανε τη μελέτη, να ξεκινήσουν οι εργασίες όπως φαίνεται, ξεκίνησε και η υποστύλωση και η τοποθέτηση σκαλωσιών, δεν πρόλαβαν προφανώς», συμπλήρωσε.

Υπέδειξε ότι διαφαίνεται να έγινε επιβάρυνση του φόρτου των μπαλκονιών, «λόγω παράνομων εργασιών σε διαμερίσματα» και πρόσθεσε ότι έχουν δοθεί οδηγίες «να περιφραχθεί ο δρόμος, συνεννοηθήκαμε και με τους καταστηματάρχες και είμαι σε συνεννόηση με τον νόμιμο εργολάβο και μίλησα ήδη με τον μηχανικό τους και έδωσα οδηγίες να κάνουμε αποκοπή των επικίνδυνων μπαλκονιών σε πρώτη φάση και μετά να συνεχίσει η υποστύλωση».

Τα ξημερώματα της Πέμπτης είχε υποχωρήσει στηθαίο στην ταράτσα επίσης επταώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, προκαλώντας μόνο υλικές ζημιές.

Μετά τα δυο τελευταία περιστατικά, ο Δήμος Λεμεσού θα παραχωρήσει διάσκεψη Τύπου για το θέμα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, ο οποίος βρίσκεται σε υπηρεσιακό ταξίδι στην Αθήνα.