You are here

Διαβατήριο στο Tower 66 από περιβαλλοντική αρχή

30/09/2019 16:58

Πράσινο από την περιβαλλοντική αρχή για την ανέγερση του πολυώροφου κτηρίου «Tower 66» στον Άγιο Τύχωνα, υπό όρους και προϋποθέσεις.

Το έργο σύμφωνα με την μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) αφορά την ανέγερση και λειτουργία του πολυώροφου κτηρίου «Tower 66» της εταιρείας Nikhi Giovani το οποίο χωροθετείται 500μ. περίπου δυτικά του κέντρου της κοινότητας Αγίου Τύχωνα και 9.5χμ. περίπου από το κέντρο της πόλης της Λεμεσού.

Συγκεκριμένα, το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία πολυόροφου κτηρίου 17 ορόφων με 96 διαμερίσματα (ύψος 81μ.).

Η ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει χώρο ευεξίας, γυμναστήριο, εστιατόρια/μπαρ, υπόγειο χώρο με 125 χώρους στάθμευσης, αποθήκες, τρεις κοινόχρηστους ορόφους με φυτά και πράσινο, και χώρους πρασίνου. Το έργο αναμένεται να στεγάζει 230 άτομα. Στους υπαίθριους χώρους των τριών (από τους 17) ορόφους του κτηρίου θα φυτευτεί χαμηλή θαμνώδης βλάστηση με τοπικά είδη χλωρίδας, που θα συνάδει με την ανάπτυξη. Οι ανάγκες ύδρευσης του έργου υπολογίζεται ότι θα φτάνουν τα 60κ.μ. ημερησίως.

Σε απόσταση περίπου 30μ. προς βόρια κατεύθυνση βρίσκεται ο αυτοκινητόδρομος Λευκωσίας-Λεμεσού και 100μ. προς τα νότια η παραλιακή λεωφόρος Αμαθούντος.

Η ευρύτερη περιοχή χαρακτηρίζεται από τουριστικές χρήσεις γης, οικιστικές μονάδες, ξενοδοχειακές μονάδες και εστιατόρια.

Στην περιοχή μελέτης δεν εντοπίζεται οποιαδήποτε Ζώνη Ειδικής Προστασίας ή Τόπος Κοινοτικής Σημασίας. Η περιοχή Δάσος Λεμεσού CY5000001,  βρίσκεται σε απόσταση 5 km περίπου βόρεια του έργου. Η βλάστηση που παρατηρείται στο υπό μελέτη τεμάχιο απαρτίζεται από αραιή χαμηλή βλάστηση και μεμονωμένα δέντρα ακακίας, χαρουπιάς και ελιάς.

Της Ηρώς Ευθυμίου