You are here

Δύο πύργοι στην καρδιά της Λευκωσίας

26/09/2020 15:25

Στην καρδιά της Λευκωσίας θα ανεγερθούν δύο πύργοι 22 και 27 ορόφων, στο χώρο στάθμευσης του πρώην ξενοδοχείου Χίλτον, νυν «The Landmark».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ένας πύργος θα έχει οικιστική χρήση και ο άλλος εμπορική χρήση. Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα υπερβεί τα €100 εκ. και η αξία της περιοχής, που είναι ήδη αναβαθμισμένη (σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης) αναμένεται να εκτοξευθεί.

Στην παρούσα φάση, η οποία θα προηγηθεί της ανέγερσης των δύο πύργων, προωθούνται με γοργούς ρυθμούς έργα αναβάθμισης του πρώην ξενοδοχείου Χίλτον. Πέραν της κτηριολογικής αναβάθμισης, θα κατεδαφιστούν οι υφιστάμενες αίθουσες δεξιώσεων και κάτω από αυτές καθώς και σε άλλο μέρος της αυλής του ξενοδοχείου θα δημιουργηθούν περίπου 400 χώροι στάθμευσης, οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται όχι μόνο από όσους θα διαμένουν στο ξενοδοχείο, αλλά και από όσους προσέρχονται στις νέες αίθουσες δεξιώσεων που θα κατασκευαστούν εξ υπαρχής. Οι αίθουσες θα ανεγερθούν πάνω από τους χώρους στάθμευσης και θα είναι αναβαθμισμένες σε σχέση με τις υφιστάμενες. Η δημιουργία των νέων χώρων θα ανοίξει τον δρόμο για κατάργηση των υφιστάμενων στη θέση των οποίων προωθείται η κατασκευή των δύο πύργων.

Το σημερινό τεμάχιο όπου βρίσκονται οι χώροι στάθμευσης θα απομονωθεί από την υπόλοιπη ανάπτυξη του ξενοδοχείου. Τα σχέδια, τουλάχιστον όσον αφορά στην αναβάθμιση του ξενοδοχείου, έχουν προωθηθεί και θεωρείται ζήτημα χρόνου η έναρξη των εργασιών.

Για να μπορεί να λειτουργεί ομαλά η ευρύτερη περιοχή, εκτιμάται ότι θα απαιτηθεί αναβάθμιση και του οδικού δικτύου. Την κατάσταση θα βοηθούσε η κατασκευή κυκλικού κυκλοφοριακού κόμβου παρά το Αλουμίνιουμ Τάουερ, αλλά τα σχέδια εγκαταλείφθηκαν λόγω αντιδράσεων κυρίως από Τοπικές Αρχές. Ο πλησιέστερος κόμβος που ίσως βοηθήσει την κατάσταση θα είναι ο κυκλικός κυκλοφοριακός κόμβος της λεωφόρου Σταυρού στη συμβολή με τον δρόμο που οδηγεί στα φυτώρια Αθαλάσσας.

Περιγράφοντας το όραμα της ιδιοκτήτριας εταιρείας, στέλεχός της φέρεται να έκανε λόγο για ουσιαστική αναγέννησή του The Landmark Nicosia, αναβάθμιση των υποδομών του και ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του, αναλαμβάνοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στην τουριστική και οικονομική ανάπτυξη της Λευκωσίας.