You are here

Έντεκα projects μέχρι 45 ορόφων στη Λεμεσό

10/06/2019 10:15

Αιτήσεις για έντεκα πολυώροφα κτίρια αξιολογεί ο δήμος Λεμεσού στα στενά του διοικητικά όρια, έχοντας ήδη απορρίψει τρεις αιτήσεις για πύργους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που εξασφάλισε η StockWatch από τις δημοτικές αρχές της πόλης, το πρώτο project που έχει ολοκληρωθεί αφορά το M.G. Olympic Residences, το οποίο αποτελείται από 19 ορόφους στο παραλιακό μέτωπο της πόλης. Έχουν εξασφαλιστεί όλες οι άδειες, πιστοποιητικά τελικής έγκρισης και εκδόθηκαν και τίτλοι ιδιοκτησίας.

Η δεύτερη αίτηση αφορά το 16όροφο κτήριο που βρίσκεται στη λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’.  Πρόκειται για το Kip Consulting Ltd, το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή.

Επόμενο με βάση τον αριθμό της αίτησης είναι το Marvanzia Ltd, το οποίο αφορά 8όροφο κτήριο στη λεωφόρο Σπύρου Κυπριανού το οποίο εξασφάλισε μόνο πολεοδομική άδεια. Στο μεταξύ υπέβαλε νέα πολεοδομική άδεια που αφορά κτήριο 11 ορόφων η οποία εξετάζεται.

Τέταρτο στη σειρά είναι η επένδυση P.G. EconomidesLtd (Pavemar), αφορά 19όροφο κτήριο επί του παραλιακού δρόμου. Έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια, εντούτοις ακόμη δεν έχει κατατεθεί αίτηση για άδεια οικοδομής.

Στη λίστα φιγουράρει πέμπτο το Pafilia Property DevelopersLtd (One), το οποίο έχει εξασφαλίσει πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής και βρίσκεται υπό κατασκευή.

Το έργο αφορά πύργο 35 ορόφων στο παραλιακό μέτωπο της πόλης.

Στην έκτη θέση η επένδυση Pafilia Limassol Landmark Building Ltd (Neo). Την επένδυση συνθέτουν 4 κτήρια, (29, 34, 34 και 40 ορόφων) στον παραλιακό δρόμο της Λεμεσού. Έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια και άδεια οικοδομής διαφραγματικού τοίχου ενώ εξετάζεται η άδεια οικοδομής για τα κτήρια.

Ακόμη μια μεικτή επένδυση στη λίστα του δήμου Λεμεσού με τέσσερα πολυώροφα κτίρια (6, 10, 30 και 35 ορόφων), είναι στη λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσλετ/ Τόμας Έντισον/Ακταία οδός. Ανήκουν στην εταιρεία Ergomakers Ltd της οποίας εξετάζεται η πολεοδομική άδεια.

Η όγδοη επένδυση στη σειρά είναι αυτή της Lanitis E.C. Holding Ltd (Trilogy), η οποία αποτελείται από τρία κτήρια (38, 38 και 42 ορόφων) στο παραλιακό μέτωπο στη συμβολή του με την οδό Χρύση Δημητριάδη. Έχει εκδοθεί η πολεοδομική άδεια και έχει εξασφαλιστεί άδεια οικοδομής του υπογείου και του διαφραγματικού τοίχου.

Ακόμη μια αίτηση ενώπιον του δήμου, αυτή του 13όροφου κτηρίου Landscope Development Ltd, στον παραλιακό δρόμο πριν τη συμβολή με την οδό Γρίβα Διγενή.Έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια όμως δεν έχει ακόμη κατατεθεί αίτηση για άδεια οικοδομής.

Το αμέσως επόμενο έργο είναι το Woolworth (Cyprus) Properties Ltd (Aura), 45 ορόφων στο παραλιακό μέτωπο. Εξετάζεται η πολεοδομική άδεια.

Τελευταίο στη λίστα είναι το project Βασίλης και Ευθαλία Μικρού 13 ορόφων στη συμβολή Φραγκλίνου Ρούσλετ και Ομονοίας. Έχει εξασφαλιστεί πολεοδομική άδεια ενώ ακόμη να κατατεθεί αίτηση για άδεια οικοδομής.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του δήμου Λεμεσού έχουν απορριφθεί και τρεις αιτήσεις.

Η πρώτη της εταιρείας Preston Properties Ltd με κτήριο 13 ορόφων στο παραλιακό μέτωπο.

Το Real Chester Beach Residences Ltd αφορούσε κτήριο 17 ορόφων επίσης στο παραλιακό δρόμο και το Antonis Ascanis Ltd το οποίο αφορούσε κτήριο 24 ορόφων στον παραλιακό δρόμο. Έχει απορριφθεί το θέμα του ύψους και τώρα έχει κατατεθεί νέα πρόταση για 12όροφο κτήριο, η οποία εξετάζεται.

Της Ηρώς Ευθυμίου