You are here

Επαφές ΣΥΠΡΟΔΑΤ με κόμματα για μαζικές εκποιήσεις

12/03/2019 10:15

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι στα πλαίσια των προσπαθειών του για αντιμετώπιση των μαζικών ιδιωτικών εκποιήσεων, ο Σύνδεσμος άρχισε σειρά επαφών προς ενημέρωση των κομμάτων.

Κάνει λόγο για το τεράστιο αυτό θέμα που δημιούργησαν οι Τράπεζες, επιδιώκοντας ξεπούλημα των περιουσιών των δανειοληπτών με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς και αδιαφανείς τρόπους μεταβίβασης των ακινήτων, είτε μέσω Παραλήπτη/Διαχειριστή, είτε κατευθείαν στο όνομα τους.

«Παράλληλα προβάλλουν κάθε τους εμπόδιο στις προσπάθειες των δανειοληπτών να πωλήσουν σε τρίτους τα ακίνητα τους. Τα εμπόδια αυτά συνήθως είναι καθυστέρηση, απαίτηση εξόφλησης, όλων των ισχυριζόμενων υπολοίπων επιμένοντας σε αυτά και απειλώντας με εκποίηση με ιδιωτικούς πλειστηριασμούς», αναφέρεται.

Στα πλαίσια αυτά, πρόσθεσε, τριμελής αντιπροσωπεία είχε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, κατά την οποία διεφάνη ότι το ΔΗΚΟ συμμερίζεται τις απόψεις του ΣΥΠΡΟΔΑΤ. Προς τούτο συμφωνήθηκε οδικός χάρτης για προώθηση σχετικών νομοθετικών ρυθμίσεων.

Παράλληλα ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ τόνισε ότι θα αντισταθεί με κάθε μέσο στις πιο πάνω μεθοδεύσεις των Τραπεζών, γιατί θα έχουν σαν αποτέλεσμα την διάλυση της μεσαίας τάξης της κοινωνίας.

« Η οικονομία του τόπου μας στηρίζεται στην μεγάλη αυτή ομάδα των πολιτών και όχι σε μερικές 100 -200 μεγάλους επιχειρηματίες , τους οποίους οι Τράπεζες πριν τους ονόμαζαν στρατηγικούς κακοπληρωτές, τώρα όμως τους δείχνουν ανοχή, δίνοντας τους ότι ζητήσουν αναδιαρθρώνοντας τα δάνεια τους με την μεγαλύτερη ευκολία», αναφέρεται.

Σύμφωνα με τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ, έχουν ήδη καθοριστεί συναντήσεις στις 18 Μαρτίου με το Κίνημα Αλληλεγγύης και την Συμμαχία Πολιτών και αναμένεται να οριστούν συναντήσεις με όλα τα άλλα κόμματα.