You are here

Έρχεται το «The Gallery» στην παραλιακή Λεμεσό

18/01/2022 11:38

Η περιβαλλοντική αρχή, άναψε το πράσινο φως στην κατασκευή και λειτουργία πολυώροφης οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης στην παραλιακή περιοχή Λεμεσού, με την ονομασία «The Gallery».

Το έργο της εταιρείας «Askanis Group of Companies», θα βρίσκεται μόλις 90 μέτρα από την παραλιακή ακτή, θα αποτελείται από κτίριο άνισης κατανομής τριών ορόφων ύψους 22,10 μέτρων και 10 ορόφων ύψους 54,24 μ. με 14 διαμερίσματα και 6 γραφειακούς χώρους, γυμναστήριο, 3 χώρους για εστιατόρια, 1 εσωτερική και 2 εξωτερικές πισίνες και δύο υπόγειους χώρους στάθμευσης 78 θέσεων, εκ των οποίων οι 4 θέσεις είναι για ΑμεΑ.

Η περιοχή όπου θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται κυρίως, από την παρουσία οικιστικών και εμπορικών αναπτύξεων, δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους στάθμευσης και δημόσιο χώρο πρασίνου.

H αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή Λεμεσού οδηγεί μεταξύ άλλων, όπως σημειώνεται, στην προσέλκυση ατόμων που θα επιθυμούσαν να αποκτήσουν μόνιμη κατοικία ή μόνιμη επαγγελματική στέγη στη Λεμεσό και ιδιαίτερα στην παραλιακή περιοχή.

Σκοπός του έργου, προστίθεται, είναι να καλύψει τις ανάγκες οικιστικής και επαγγελματικής στέγασης, αλλά επίσης να ενδυναμώσει την περιοχή με νέες θέσεις εργασίας.

Σύμφωνα με το Τοπικό Σχέδιο Λεμεσού (2013), τα υπό μελέτη τεμάχια 570 και 709, εμπίπτουν σε πολεοδομική ζώνη Πα2α και Πα4, ενώ τα υπόλοιπα τεμάχια που θα φιλοξενήσουν το έργο, εμπίπτουν σε πολεοδομική ζώνη κατηγορίας Πα4. Το συνολικό εμβαδόν των υπό μελέτη τεμαχίων είναι 2.291 τ.μ. και του κτιριακού συγκροτήματος περίπου 1.728 τ.μ.

Εντός των τεμαχίων της ανάπτυξης δεν εντοπίστηκαν οποιαδήποτε είδη χλωρίδας τα οποία είναι άξια αναφοράς και δεν παρατηρήθηκαν οποιαδήποτε είδη πανίδας. Κανένα από τα είδη που συμπεριλαμβάνονται στο Κόκκινο Βιβλίο της Χλωρίδας της Κύπρου (ΚΒΧΚ) δεν έχει εντοπιστεί ή αναμένεται να εντοπιστεί στην περιοχή του προτεινόμενου έργου.

Η πλησιέστερη περιοχή του δικτύου Natura 2000 στο τεμάχιο ανάπτυξης είναι η περιοχή «Δάσος Λεμεσού», σε απόσταση 8,5 χιλιόμετρα, περίπου βορειοανατολικά από το χώρο του έργου.

Της Ηρώς Ευθυμίου