You are here

Έρχεται γραμμικό πάρκο ψυχαγωγίας στην Πέγεια

18/10/2021 15:10

Μελέτη για δημιουργία Γραμμικού Πάρκου στην Πέγεια, εξετάζει η περιβαλλοντική αρχή, το κόστος του οποίου εκτιμάται στις €500.000.

Το προτεινόμενο έργο σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από τη δημιουργία  του, θα είναι συνολικής έκτασης 15.310 τ.μ.  και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει χώρο παιχνιδιών, κέντρο τοξοβολίας, «skate park», γεωλογικό πάρκο, χώρους σταθμεύσεις και χώρους πρασίνου. Στόχος είναι η προσέλκυση επισκεπτών και παροχή ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων, καθώς επίσης και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των περιοίκων και ταυτόχρονα τον εξωραϊσμό της περιοχής.

Το έργο το οποίο χωροθετείται σε κρατική γη, εντός των εγγεγραμμένων ορίων της κοίτης του ποταμού «Ξεροπόταμου» για την οποία υπεύθυνο είναι το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων (ΤΑΥ), εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί σε έξη μήνες μετά την εξασφάλιση όλων των απαραίτητων αδειών.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο πολεοδομικής αδειοδότησης του έργου, έχει εκπονηθεί υδρολογική και υδραυλική μελέτη με σκοπό την εκτίμηση του κινδύνου πλημμύρας της προτεινόμενης ανάπτυξης, θέμα το οποίο αναλύεται περαιτέρω στη συνέχεια. 

Το προτεινόμενο έργο αναμένεται να προσελκύσει το ενδιαφέρον τόσο από τοπικούς επισκέπτες, όσο και από τουρίστες. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο, όπου ο πληθυσμός του δήμου και των γύρω περιοχών αυξάνεται ραγδαία, η προτεινόμενη ανάπτυξη αναμένεται να δέχεται σε ημερήσια βάση, κατά το μήνα Αύγουστο, περί των 100 επισκεπτών, ενώ λαμβάνοντας υπόψη μία τυπική ποσοστιαία εποχική διακύμανση σύμφωνα με την πληρότητα κλινών των ξενοδοχείων της Πάφου, προκύπτει μία ενδεικτική μηνιαία διακύμανση του αριθμού των επισκεπτών, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.