You are here

Έρχεται το «The Tree Hotel» στις Πλάτρες

04/08/2022 10:41

Νέο ξενοδοχείο στις Πλάτρες προωθεί προς ανέγερση η εταιρεία «Μαρίνος Σωτηρίου και Άλλη» με την ονομασία «The Tree» και εκτιμώμενο κόστος €4 εκατ.

Η εταιρεία, η οποία υπέβαλε μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), προγραμματίζει την ανέγερση ξενοδοχείου στις Πάνω Πλάτρες δυναμικότητας 128 κλινών.

Θα περιλαμβάνει επίσης εστιατόρια, χώρους ευεξίας, εσωτερική πισίνα, χώρους πολλαπλών χρήσεων, υπόγειο, χώρους στάθμευσης και 64 καμπίνες για διαμονή των επισκεπτών.

Συγκεκριμένα, η επένδυση θα περιλαμβάνει την κυρίως κτιριακή υποδομή του ξενοδοχείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο σχεδιασμός του προτεινόμενου έργου είναι τέτοιος, ώστε οι καμπίνες να βρίσκονται εντός του φυσικού περιβάλλοντος.

Με τη λειτουργία του προτεινόμενου έργου, θα παρέχονται οι εξής υπηρεσίες:

  • Φιλοξενία ενοίκων στις καμπίνες
  • Προσφορά υπηρεσιών σίτισης στα εστιατόρια
  • Παροχή υπηρεσιών θεραπείας / ευεξίας στο σπα
  • Λειτουργία εσωτερικής πισίνας

Αναμένεται ότι με τη λειτουργία του το «The Tree», θα απασχολεί συνολικά 50 άτομα προσωπικό, μεταξύ των οποίων, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ το έργο στοχεύει στην ενίσχυση του τουρισμού στα ορεινά και ειδικότερα στις Πάνω Πλάτρες.

Αναμένεται, ταυτόχρονα, ότι θα προσελκύσει, τόσο εγχώριους όσο και ξένους επισκέπτες.

Επιπλέον το έργο εκτιμάται ότι θα συμβάλει στη διεύρυνση της πληθυσμιακής δομής της κοινότητας των Πλατρών και στην οικονομική της ενίσχυση, μέσω της προσφοράς νέων θέσεων εργασίας που θα απαιτηθούν για τη λειτουργία και συντήρηση του έργου.

Η.Ε.