You are here

Ικανοποίηση για πρόσβαση κτηματομεσιτών σε στοιχεία πωλήσεων ακινήτων

08/03/2022 19:25

Ο πρόεδρος του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών, Μαρίνος Κυναιγείρου χαιρετίζει την απόφαση για πρόσβαση στα δεδομένα για τις συγκριτικές πωλήσεις ακινήτων, στους αδειούχους κτηματομεσίτες, μέλη του Συμβουλίου Εγγραφής Κτηματομεσιτών.

Σε ανακοίνωση του, ο κ. Κυναιγείρου αναφέρει ότι πρόκειται για μία πολύ σημαντική εξέλιξη, η οποία αναβαθμίζει σε μεγάλο βαθμό τη διαφάνεια και την ποιότητα των υπηρεσιών που μπορούν να παρέχουν οι κτηματομεσίτες στους πελάτες τους.

Παράλληλα, προσθέτει ότι αυτή δίδει στους νόμιμους κτηματομεσίτες τη δυνατότητα να γνωρίζουν τα πραγματικά δεδομένα για τις πράξεις που διενεργούνται, και κατά συνέπεια να μπορούν να ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους αγοραστές ακινήτων για τις τάσεις στην αγορά, την πορεία των ακινήτων που τους ενδιαφέρουν αλλά και το τι ισχύει ανά είδος και κατάσταση ακινήτου και ανά επαρχία.

«Χαιρετίζουμε τη συγκεκριμένη απόφαση του Τμήματος Κτηματολογίου καθώς θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους αδειούχους και νόμιμους Κτηματομεσίτες να παρέχουν ποιοτική ενημέρωση στους εγχώριους και διεθνείς πελάτες τους, σε μία περίοδο που το ενδιαφέρον για τον τομέα είναι αυξημένο», αναφέρει ο κ. Κυναιγείρου.