You are here

Κατασκευαστικός οργασμός κοντά στο Ζακάκι

11/09/2019 07:14

Άλλο ένα κατασκευαστικό έργο προγραμματίζεται για την περιοχή Ζακακίου, όπου υπάρχει ήδη σε εξέλιξη κατασκευαστικός οργασμός λόγω της ανέγερσης του καζίνο – θερέτρου και άλλων μεγάλων έργων.

Η περιβαλλοντική αρχή δημοσιοποίησε χθες την αίτηση για μεικτή οικιστική και εμπορική ανάπτυξη με δύο πολυώροφα κτήρια και δέκα επαύλεις, στην κοινότητα Τσερκέζοι στη Λεμεσό.  Το έργο προωθεί η εταιρεία AnSky Gardens Ltd.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία του έργου που έχει κατατεθεί ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής, το project θα συνθέτουν δύο οικιστικά κτήρια 14 ορόφων έκαστο, δέκα επαύλεις και τέσσερα εμπορικά καταστήματα.

Το κάθε κτήριο θα διαθέτει 101 διαμερίσματα, πισίνες, 202 χώρους στάθμευσης, κοινόχρηστους χώρους και υπόγειους χώρους.

Οι δέκα επαύλεις θα είναι τριών υπνοδωματίων ενώ θα διαθέτουν τη δική τους πισίνα.

Το προτεινόμενο έργο θα γειτνιάζει με την κοινότητα Ζακακίου και θα είναι σε μικρή απόσταση από το My Mall Limassol.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, η περιοχή που θα ανεγερθεί το έργο χαρακτηρίζεται από μελλοντική παρουσία σοβαρών και μεγάλων έργων ανάπτυξης που έχουν ήδη αδειοδοτηθεί.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι να καλύψει τις ανάγκες στέγασης ατόμων ψηλής οικονομικής στάθμης αλλά και να ενδυναμώσει την περιοχή με νέους χώρους ψυχαγωγίας.

Όπως σημειώνεται στη μελέτη, οι επιπτώσεις στο περιβάλλον κατά την κατασκευή και λειτουργία του προτεινόμενου έργου, εκτιμώνται χαμηλές έως ασήμαντες, λόγω των τεχνικών χαρακτηριστικών του, των χαρακτηριστικών της περιοχής αλλά και των μέτρων που θα εφαρμοσθούν τόσο κατά την κατασκευή όσον και τη λειτουργία του έργου.

Της Ηρώς Ευθυμίου