You are here

Κάτι τρέχει στο παραλιακό μέτωπο της Πύλας

13/11/2021 06:00

Τρείς μεγάλες επενδύσεις άνω από €200 εκ., σε μικρή απόσταση η μια από την άλλη, αλλάζουν σύντομα την όψη του παραλιακού μετώπου της Πύλας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της NCH Capital Inc, Ανδρέας Σάντης, μιλώντας στη StockWatch είπε ότι σε 2-3 μήνες θα ολοκληρωθεί η κατεδάφιση του πρώην ξενοδοχείου «Beau Rivage» η οποία ξεκίνησε από τις 25 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα τρέχει και η διαδικασία εκπόνησης των σχεδίων ώστε να είναι έτοιμα να κατατεθούν προς έγκριση εντός του Δεκέμβριου. Σημείωσε ότι υπολογίζεται ότι όλα θα είναι έτοιμα ώστε τα κατασκευαστικά έργα της επένδυσης, το κόστος της οποία ανέρχεται στα €60 εκ., να ξεκινήσουν περίπου σε 12 μήνες.

Το έργο θα συνθέτουν ένα ξενοδοχείο τεσσάρων αστέρων, δυναμικότητας 120 δωματίων και 80 διαμερίσματα.

Σύμφωνα με τον κ. Σάντη η εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων αγόρασε και το διπλανό τεμάχιο έκτασης 33,000 τ.μ. στο οποίο προωθείται μεικτή τουριστική ανάπτυξη με την ονομασία Floating Scapes, το κόστος της οποία υπολογίζεται στα €150 εκ.

Θα περιλαμβάνει ξενοδοχείο πέντε αστέρων με 200 δωμάτια συν 100 διαμερίσματα και επαύλεις. Η επένδυση, η οποία θα είναι ακριβώς δίπλα από την επένδυση του Beau Rivage, αναμένεται ότι θα ξεκινήσει σε δέκα μήνες.

Το έργο θα γίνει σε συνεργασία με την εταιρεία πολωνικών συμφερόντων Supernova Real Estate μέσω της εταιρείας τους στην Κύπρο, Estate and Hospitality Group, που διαθέτει μεγάλη εμπειρία στη διαχείριση ξενοδοχείων και ακινήτων.

Το τρίτο αναπτυξιακό έργο που προωθεί η εταιρεία NCH Capital Inc στην παραλιακή περιοχή της Πύλας σε απόσταση 2,5 χιλ από τις δύο άλλες επενδύσεις είναι το έργο με την ονομασία TROY. Θα αποτελείται από 280 διαμερίσματα του ενός και των δύο υπνοδωματίων, εστιατόρια, καφετέριες, φαρμακείο, πισίνες, Spa, γυμναστήριο και άλλες συναφείς αναπτύξεις. Έχουν ήδη κατατεθεί τα σχέδια για αδειοδότηση, η οποία αναμένεται πως μέχρι τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμη για να ξεκινήσει την κατασκευή του έργου.

Ο κ. Σάντης, διευκρίνισε ότι το έργο θα κατασκευαστεί αποκλειστικά από τον ξενοδοχειακό κολοσσό NCH Capital, με κόστος που θα ανέλθει στα €50 εκατ.

Σημείωσε ότι «επιλέξαμε τη συγκεκριμένη περιοχή για τις επενδύσεις μας διότι πιστεύουμε ότι η Λάρνακα αυτή τη στιγμή έχει τη μεγαλύτερη προοπτική ανάπτυξης ενώ η τιμή της γης είναι πολύ πιο χαμηλή από ότι στις άλλες παραλιακές περιοχές».

«Η Λάρνακα διαθέτει επίσης αεροδρόμιο, θα έχει σύντομα νέο λιμάνι και μαρίνα που θα της δώσουν τεράστια ώθηση και δυναμική στην τουριστική βιομηχανία», πρόσθεσε.

Της Ηρώς Ευθυμίου