You are here

ΚΟΑΓ: 282 αιτήσεις για προσιτή κατοικία

15/01/2020 13:09

Έχουν υποβληθεί 282 αιτήσεις για την «προσιτή κατοικία», δήλωσε ο πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Ανάπτυξης Γης (ΚΟΑΓ) Μάριος Πελεκάνος και αυτήν την στιγμή γίνεται αξιολόγησή τους.

Σε δηλώσεις του στην μεσημβρινή εκπομπή του Alpha, ο κ. Πελεκάνος σημείωσε ότι το 55% των αιτήσεων αφορά την επαρχία Λευκωσίας και 30% τη Λεμεσό.

Για τη Λάρνακα το ποσοστό αιτήσεων είναι μόλις το 8%, για την Πάφο 5% και 1% για την ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

«Οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο στις δύο πόλεις», τόνισε.

Το Σχέδιο αφορά την προσφορά μονάδων προσιτής στέγης που αναμένεται να δημιουργηθούν από επενδυτές/παροχείς που θα χρησιμοποιήσουν τα πολεοδομικά κίνητρα που δημοσιεύτηκαν και αναφέρονται στην Εντολή του Υπουργού Εσωτερικών αρ. 1 του 2019 – Κοινωνική Στέγη – Προσιτή Κατοικία και στην απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ημερομηνίας 15/5/2019,  σε περιοχές που καλύπτονται από τις πρόνοιες των Τοπικών Σχεδίων ή των Σχεδίων Περιοχής.

 «Προσιτές Κατοικίες» καθορίζονται οι κατοικίες που οι δαπάνες για στέγαση είναι κάτω από το 30% του ακαθάριστου εισοδήματος ενός νοικοκυριού και θα διατίθενται σε δικαιούχους στην τιμή του μέσου κατασκευαστικού κόστους.

Ο κ. Πελεκάνος υπογράμμισε ότι «ο ΚΟΑΓ συνεχίζει τα πλάνα του με εντονότερους ρυθμούς για την κατασκευή δικών μας μονάδων 200 σταδιακά τα επόμενα 3 χρόνια, 60 μονάδες ανά έτος».

Γ.Χ.