You are here

Lanitis Golf: Σημαντικές μετοχικές αλλαγές

17/01/2020 09:31

Σημαντικές μετοχικές αλλαγές ανακοίνωσε η Lanitis Golf οι οποίες θα επιτρέψουν την υλοποίηση του έργου Limassol Greens Golf Resort στη δυτική Λεμεσό.

H Lanitis Golf Public Co, ανακοίνωσε πως στις 15 Ιανουαρίου η MCY Development αγόρασε από τη Lanitis Farm Ltd το 99,99% του μετοχικού της κεφαλαίου έναντι του ποσού των €75 εκ., εκ των οποίων τα €25 εκ. καταβλήθηκαν σε μετρητά. H MCY Development ελέγχεται κατά 50% από τη Lanitis Farm (συμφερόντων του Ομίλου Λανίτης) και κατά 50% από την AMOL Enterprises. Όλες οι μετοχές της AMOL Enterproces κατέχονται από διεθνείς επενδυτές οι οποίοι αναμένεται να συμβάλουν στην υλοποίηση του έργου.

Το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά κυρίως λόγω του γεγονότος ότι η εταιρεία το 2014 υπέβαλε στην πολεοδομική αρχή αναθεωρημένα σχέδια για το master plan του έργου για εξασφάλιση πολεοδομικής άδειας με ουσιαστικές τροποποιήσεις στην ανάπτυξη που εγκρίθηκε εντός του 2012.

Τον Μάρτιο του 2017 έχουν εκδοθεί οι τροποποιημένες πολεοδομικές άδειες για την δημιουργία γηπέδου γκολφ και τον διαχωρισμό αναπτύξεως 501 οικοπέδων για οικιστική ανάπτυξη καθώς επίσης και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου γκολφ αυξάνοντας το συνολικό δομήσιμο εμβαδόν από 100.000 στις 150.000 τετραγωνικά μέτρα.

Γ.Χ.