You are here

Mackenzie Tower: Νέα δεκαώροφη ανάπτυξη στη Λάρνακα

24/09/2021 12:13

Η εταιρεία Elite Island Properties, προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης δέκα ορόφων με την ονομασία «Mackenzie Tower» στο δήμο Λάρνακας.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το έργο, που κατάθεσε η εταιρεία στην περιβαλλοντική αρχή για αξιολόγηση, η ανάπτυξη θα αποτελείται από δέκα ορόφους με 57 διαμερίσματα και το ύψος του κτιρίου θα είναι περίπου 34 μέτρα. Επίσης, διαθέτει δυο επίπεδα με χώρους στάθμευσης, έναν υπόγειο κι ένα χώρο στο ισόγειο. Οι θέσεις των χώρων στάθμευσης θα είναι 59 και 13 αντίστοιχα, εκ των οποίων οι 4 και 2 θέσεις αντίστοιχα θα είναι για ΑμΕΑ.

Σκοπός του προτεινόμενου έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής της Λάρνακας.

Η τοποθεσία ανέγερσης του προτεινόμενου έργου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 2,5 χιλ. νότια του πυρήνα του δήμου Λάρνακας, σε απόσταση 3 χιλ. περίπου νοτιοδυτικά του λιμανιού Λάρνακας και περίπου 1.2 χιλ. βορειοανατολικά του αεροδρομίου Λάρνακας. Η πλησιέστερη ζώνη προστασίας είναι η ΖΕΠ - Αλυκές Λάρνακας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 510 μ. περίπου δυτικά του προτεινόμενου έργου. Οι οδοί πρόσβασης στο έργο είναι η οδός Goethe και η οδός Franz Schubert.

 Στην ευρύτερη περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού τουριστικών και οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, το αεροδρόμιο Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές.

Της Ηρώς Ευθυμίου