You are here

Ν. Λευκαρίτης: Γιατί δεν δώσαμε αντισταθμιστικά

08/04/2023 06:00

Το όφελος για τον όμιλο Πετρολίνα από τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων στο Βασιλικό, ήταν η μετατροπή της συγκεκριμένης περιοχής σε τουριστική από βιομηχανική, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Ντίνος Λευκαρίτης.

Σε συνέντευξη στη StockWatch, αναφέρεται στο όραμα του ομίλου «Land of Tomorrow», μιας τεράστιας επένδυσης το κόστος της οποίας υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει το €1 δισ., ενώ θα απλώνεται σε μια έκταση 400.000 τ.μ. από τα οποία τα 270.000 τ.μ. είναι κατά μήκος της ακτογραμμής.

Παραθέτει τα χρονοδιαγράμματα του έργου με την αρχή να γίνεται τον ερχόμενο Μάιο με την κατάθεση του master plan για τις απαιτούμενες άδειες, σημειώνοντας ότι δουλεύει μια μεγάλη ομάδα για επίτευξη αυτού του στόχου.

Στη συνέντευξή του στη StockWatch, ο κ. Λευκαρίτης αναφέρεται και στις ενέργειες των συμβούλων της «Delfi Partners & Co» για προσέλκυση ξένων επενδυτών, αλλά και για το τεράστιο ενδιαφέρον που παρατηρείται από επενδυτές γειτονικών χωρών.

Δίνει επίσης το στίγμα του project του οποίου βασική αρχή θα είναι η βιωσιμότητα, το πράσινο και η απρόσκοπτη θέα προς τη θάλασσα και εξηγεί γιατί ο Όμιλος Πετρολίνα, αλλά και το αρχιτεκτονικό γραφείο Foster + Partners, που ανέλαβε το σχεδιασμό του έργου, απορρίπτουν τα ψηλά κτήρια.

Ο κ. Λευκαρίτης, αναφέρεται και στη μεγάλη ευθύνη που ανέλαβε ως πρόεδρος της εταιρείας που συστάθηκε για προώθηση της Λάρνακας ως πολιτιστικής πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2030.

Διαβάστε τη συνέντευξη εδώ.

Της Ηρώς Ευθυμίου