You are here

Νέα οικιστική ανάπτυξη στον Στρόβολο

05/08/2021 11:59

Η εταιρεία «Green Park Residences» προωθεί την ανέγερση και λειτουργία οικιστικής ανάπτυξης με την ονομασία «The Courtyard» την οποία συνθέτουν 5 πολυκατοικίες 65 διαμερισμάτων, στη Λευκωσία.

Η εταιρεία κατέθεσε ενώπιον της περιβαλλοντικής αρχής μελέτη εκτίμησης επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή της οικιστικής ανάπτυξης στα διοικητικά όρια του δήμου Στροβόλου, στην επαρχία Λευκωσίας.

Ειδικότερα το έργο, το οποίο αναμένεται να φιλοξενεί 253 κατοίκους στην πλήρη ανάπτυξή του, αφορά σε ενιαία οικιστική ανάπτυξη πέντε εξαώροφων πολυκατοικιών (ισόγειο + 5 όροφοι), με 65 διαμερίσματα, 98 θέσεις στάθμευσης (συμπεριλαμβανομένων 5 θέσεων ΑΜΕΑ) και κατάλληλα τοπιοτεχνημένο υπαίθριο χώρο στο ισόγειο, με απαγόρευση στη διακίνηση αυτοκινήτων. Η ανάπτυξη έχει ελεγχόμενη πρόσβαση για οχήματα και πεζούς στην νότια πλευρά του τεμαχίου, ενώ τα αυτοκίνητα διοχετεύονται κατ’ ευθείαν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, εξαιρουμένων των αυτοκινήτων των επισκεπτών που μπορούν να χρησιμοποιούν τις 9 θέσεις στάθμευσης στο ισόγειο (συμπεριλαμβανομένης 1 θέσης ΑΜΕΑ).

Το αίτημα αφορά σε παραχώρηση 6 ορόφων με μέγιστο ύψος 22.40 m, έναντι των 21 m, σε περίπτωση που ασκηθεί επιτυχώς το δικαίωμα διακριτικής ευχέρειας για υπέρβαση του.

Σύμφωνα με την εταιρεία το έργο στοχεύει στη δημιουργία μιας νέας σύγχρονης οικιστικής ανάπτυξης με έμφαση τη δημιουργία μεγάλου υπαίθριου χώρου και με κύριο άξονα σχεδιασμού τη στρατηγική χωροθέτηση του εντός της ανάπτυξης».

Της Ηρώς Ευθυμίου