You are here

Νέο πολυώροφο στον Άγιο Αθανάσιο

26/11/2019 07:10

Στοιχεία για άλλο ένα πολυώροφο κτήριο κατατέθηκαν στο τμήμα περιβάλλοντος, αυτή την φορά στην περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.  Πρόκειται για το έργο Platinum Plaza, που περιλαμβάνει 12όροφο κτήριο με γραφεία, δημόσιο χώρο πρασίνου, εμπορικές χρήσεις, χώρους στάθμευσης και αποθήκευσης και δημόσιο πεζόδρομο. Οι κατασκευαστικές εργασίες του έργου αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2019 και να διαπεραιωθούν μέχρι το 2022.

Το έργο είναι της εταιρεία «5Q Development Ltd» και το κόστος κατασκευής του έργου εκτιμάται σε περίπου €6.000.000.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προτεινόμενου έργου σε πρώτο στάδιο θα γίνει κατεδάφιση ενός υφιστάμενου κτηρίου, στο οποίο λειτουργεί γυμναστήριο και μια εταιρεία εισαγωγής και διανομής και του χώρου στάθμευσης τους, για να δημιουργηθεί χώρος για την κατασκευή της προτεινόμενη ανάπτυξης "Platinum Plaza" στα ίδια τεμάχια. Τα τεμάχια προς ανάπτυξη χωροθετούνται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου Αγίου Αθανασίου και εμπίπτουν στο τοπικό σχέδιο Λεμεσού. Το δυτικό άκρο του έργου εφάπτεται με τη λεωφόρο Αγίου Αθανασίου.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία του έργου έχει ενσωματώσει περιβαλλοντικό σχεδιασμό σε σημαντικό βαθμό, μαζί με πρωτοποριακή και σύγχρονη αρχιτεκτονική.

Μετά από διαβούλευση με το αρμόδιο τμήμα αρχαιοτήτων ενημερώνει ότι κοντά στα όρια της περιοχής μελέτης του προτεινόμενου έργου εντοπίστηκαν, στο παρελθόν, κατά τη διάρκεια χωματουργικών εργασιών, δύο αρχαίοι τάφοι που χρονολογούνται στην Ύστερη Εποχή του Χαλκού. Ως εκ τούτου, το τμήμα αρχαιοτήτων τονίζει ότι θα πρέπει να παρακολουθεί τις χωματουργικές εργασίες που θα χρειαστεί να εκτελεσθούν για την προτεινόμενη ανάπτυξη.

Της Ηρώς Ευθυμίου