You are here

Νέο ξενοδοχείο €40 εκατ. στην Πέγεια

02/08/2022 13:10

Υπό όρους και προϋποθέσεις η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο στην ανέγερση τετραώροφης ξενοδοχειακής μονάδας με την ονομασία «Portofino Hotel» στο δήμο Πέγειας της επαρχίας Πάφου.

Το έργο το οποίο ανήκει στην εταιρεία Alpha Panareti Public Ltd υπολογίζεται ότι θα κοστίσει γύρω στα €40 εκατ. και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια από την έναρξη του.

Σύμφωνα με το Τμήμα Αρχαιοτήτων, το προτεινόμενο έργο χωροθετείται σε ένα σημείο της ακτογραμμής του δήμου Πέγειας που παρουσιάζει μεγάλο αρχαιολογικό ενδιαφέρον.

Σε πολύ μικρή απόσταση προς τα νοτιοανατολικά βρίσκεται ο μεγάλης σημασίας αρχαιολογικός χώρος Μάα – Παλαιόκαστρο. Στο χερσαίο τμήμα του επηρεαζόμενου από το προτεινόμενο έργο χώρου, δεν εντοπίζονται επιφανειακά ευρήματα. Αντιθέτως, στο θαλάσσιο μέρος, έχουν εντοπιστεί αρχαιολογικά ευρήματα που καθορίζουν αρχαιολογικό χώρο.

Το κεντρικό οδικό δίκτυο πρόσβασης προς το προτεινόμενο έργο είναι η λεωφόρος  Θαλασσινών Σπηλιών.

Σύμφωνα με την έκθεση, το συνολικό εμβαδόν των προτεινόμενων τεμαχίων είναι 27.199 τ.μ. και η συνολική έκταση που θα καλύπτουν οι κτηριακές εγκαταστάσεις είναι 3.664 τ.μ.

Σύμφωνα με την έκθεση πληροφοριών, η προτεινόμενη ξενοδοχειακή μονάδα θα αποτελείται από τα ακόλουθα:

-4 ορόφους με συνολικά 304 δωμάτια,

-1 ισόγειο το οποίο περιλαμβάνει εστιατόριο, γραφεία, δωμάτια ψυχαγωγίας, 1 εσωτερική κολυμβητική δεξαμενή και γυμναστήριο, το υπόγειο το οποίο περιλαμβάνει 102 χώρους στάθμευσης, κουζίνα, ψυγεία και ψυκτικούς θαλάμους (δωμάτια), αποθηκευτικούς χώρους τροφίμων και ποτών, αποδυτήρια και χώρους υγειονομικών διευκολύνσεων προσωπικού, αποθηκευτικούς χώρους, μηχανουργείο, μηχανοστάσιο, ηλεκτροστάσιο και χώρο εφεδρικής ηλεκτρογεννήτριας και βιολογικό σταθμό, το υπόγειο το οποίο περιλαμβάνει 175 χώρους στάθμευσης, και ο εξωτερικός χώρος θα περιλαμβάνει δύο πισίνες, δημόσιο χώρο πρασίνου και 9 θέσεις στάθμευσης και βιολογικό σταθμό.

Της Ηρώς Ευθυμίου