You are here

Νέο ξενοδοχείο στο Κιβισίλι

19/02/2020 06:49

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε το πράσινο στην ανέγερση ξενοδοχειακής μονάδας δυναμικότητας 228 κλινών στην παραλιακή ακτή στο Κιβισίλι, στην επαρχία Λάρνακας.

Η περιβαλλοντική αρχή έθεσε στην εταιρεία Verduro Enterprises Ltd, στην οποία ανήκει το έργο, μια σειρά από όρους για περιορισμό των επιπτώσεων στο περιβάλλον τόσο κατά την ανέγερση όσο και κατά την λειτουργία του ξενοδοχείου, οι οποίοι θα ενσωματωθούν στην πολεοδομική άδεια.

Ειδικότερα το έργο αφορά την κατασκευή και λειτουργία ξενοδοχειακής μονάδας 4* δυναμικότητας 228 κλινών. Το όλο έργο θα περιλαμβάνει εξωτερικές πισίνες και μια εσωτερική πισίνα, γυμναστήριο, κέντρο ευεξίας, κομμωτήριο, γραφεία, δύο καταστήματα, γήπεδο αντισφαίρισης, 41 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων 5 για ΑΜΕΑ, πλακόστρωτα και κήπους.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από το έργο (ΜΕΕΠ), για τη διαχείριση των αστικών λυμάτων της ανάπτυξης θα κατασκευαστεί βιολογική μονάδα επεξεργασίας των λυμάτων.

Βάσει του εγκεκριμένου σχεδίου της εν λόγω άδειας, μέρος του τεμαχίου θα παραχωρηθεί ως δημόσιος χώρος πρασίνου, ενώ στο πλέον νότιο παραλιακό σύνορο του τεμαχίου υπάρχει πρόνοια για κατασκευή παραλιακού πεζόδρομου ο οποίος θα κατασκευαστεί σε μελλοντικό στάδιο και για τον λόγο αυτό ο κύριος του έργου υπέγραψε συμφωνία με το τμήμα πολεοδομίας για εξαγορά της υποχρέωσης κατασκευής παραλιακού πεζόδρομου.

Σύμφωνα επίσης με τη ΜΕΕΠ, δεν υπάρχουν στον άμεσο περιβάλλοντα χώρο στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς όπως μνημεία ή χώροι ιστορικής, πολιτιστικής ή αρχαιολογικής σημασίας ή διατηρητέα οικοδομήματα.

Της Ηρώς Ευθυμίου