You are here

Νέοι δικαιούχοι χορηγίας για αγορά οικοπέδου

12/01/2022 13:03

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε αλλαγές στο Σχέδιο που αφορά στην παραχώρηση χορηγίας για αγορά οικοπέδου για την ανέγερση κατοικίας.

Με βάση το σχέδιο, θα παρέχεται η ευχέρεια για επιστροφή υπό μορφή χορηγίας του 14% σε γονέα ή κηδεμόνα, ο οποίος μεταβιβάζει σε ενήλικο τέκνο του γη, για την ανέγερση κατοικίας.

Το σχέδιο αφορά όσους είναι δικαιούχοι για μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 5%.

Σε γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου Νιόβης Παρισινού αναφέρεται ότι οι υπόλοιποι όροι του Σχεδίου εξακολουθούν να ισχύουν.

«Η διαφοροποίηση κρίθηκε αναγκαία μετά τη διαπίστωση ότι έχει δημιουργηθεί άνιση μεταχείριση μεταξύ των ατόμων που δικαιούνται επιστροφή με βάση το Σχέδιο, σε σχέση με τα άτομα τα οποία είναι δικαιούχα για επιβολή μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 5%», πρόσθεσε.

Άλλες αποφάσεις του υπουργικού

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την υπογραφή του Μνημονίου Συναντίληψης για τη Συνεργασία στους Τομείς της Ανώτερης Εκπαίδευσης και των Επιστημών μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Παιδείας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας για την περίοδο 2022-2026. Το Μνημόνιο ενδυναμώνει της σχέσεις της Κύπρου και της Κίνας σε θέματα Ανώτερης Εκπαίδευσης.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε επίσης την ίδρυση και λειτουργία παραρτήματος του Γάλλο-Κυπριακού Σχολείου στη Λεμεσό, με ημερομηνία λειτουργίας τον Σεπτέμβρη του 2022.

To Yπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε, ακόμα, τον διορισμό του Προέδρου και μελών του Εφοριακού Συμβουλίου για τετραετή θητεία από τις 17 Ιανουαρίου 2022. Πρόεδρος διορίστηκε ο κ. Κυριάκος Γεωργιάδης, και μέλη οι κ.κ. Κυριάκος Ψαράς, Αντρέας Καϊλάς, Αριστοτέλης Μισός και η κα Άντρεα Μανώλη.