You are here

Νέος οικιστικός πύργος 81 μέτρων στη Γερμασόγεια

09/09/2021 17:55

Η εταιρεία Cyagama Ltd κατέθεσε μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την οικιστική ανάπτυξη Westminster Residences, στο δήμο Γερμασόγειας.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη αφορά την ανέγερση ενός ψηλού κτιρίου και 2 επιμέρους κτιρίων που το πλαισιώνουν.  

Το κεντρικό κτίριο περιλαμβάνει 17 ορόφους με διαμερίσματα, κήπο οροφής με πισίνα, οροφή και οροφή κλιμακοστασίου. Το κεντρικό κτίριο έχει ύψος περίπου 81 μ. Επίσης, διαθέτει ενιαίο ημι - υπόγειο χώρο που περιλαμβάνει γυμναστήριο, hammam, αποδυτήρια, αποθήκες, δωμάτιο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, κλιμακοστάσιο και ασανσέρ. Η πυλωτή του κεντρικού κτιρίου περιλαμβάνει 44 χώρους στάθμευσης.

Τα επιμέρους κτίρια που πλαισιώνουν το κεντρικό κτίριο είναι πανομοιότυπα. Τα κτίρια αυτά έχουν ύψος περίπου 18 μ. Περιλαμβάνουν 4 ορόφους με διαμερίσματα και εξωτερική πισίνα στον 3ο και τον 4ο όροφο. Επίσης διαθέτουν πυλωτή με αποθήκες, δωμάτιο ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, ασανσέρ και 7 χώρους στάθμευσης το καθένα κτίριο. 

Ο αριθμός των ατόμων που αναμένεται να φιλοξενήσει το προτεινόμενο έργο, θα είναι κατά μέσο όρο 300 άτομα.

Επίσης περιμετρικά του προτεινόμενου έργου και του τεμαχίου θα υπάρχουν ακόμα 52 θέσεις στάθμευσης. Σύνολο οι θέσεις στάθμευσης ανέρχονται στις 110. Σημειώνεται ότι 9 θέσεις στάθμευσης θα είναι για ΑΜΕΑ.

Το συνολικό εμβαδόν του τεμαχίου της ανάπτυξης είναι 7.925 τ.μ. Το συνολικό εμβαδόν κάλυψης είναι 2.718 τ.μ και το συνολικό εμβαδό δόμησης είναι 9.663 τ.μ..

Σημειώνεται ότι ο χώρος περιμετρικά του τεμαχίου θα τοπιοτεχνηθεί με ενδημικά / ιθαγενή δέντρα. Επίσης, θα φυτευτεί χαμηλή βλάστηση ανατολικά και δυτικά από την κεντρική κολυμβητική δεξαμενή.

Οι ανάγκες σε προσωπικό για την εκτέλεση των εργασιών στο εργοτάξιο, υπολογίζονται κατά μέσο όρο 200 άτομα. Τα άτομα αυτά θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων.

Σκοπός του έργου όπως αναφέρεται στη ΜΕΕΠ, είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών αναγκών της ευρύτερης περιοχής του δήμου Γερμασόγειας. Αναμένεται ότι η λειτουργία του θα προσελκύσει ντόπιους αλλά και τουρίστες και θα ενδυναμώσει περεταίρω την περιοχή ενισχύοντας τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της.

Της Ηρώς Ευθυμίου