You are here

Ολοκληρώνεται το ψηλότερο κτίριο της Κύπρου

21/05/2019 14:10

Το ψηλότερο και μεγαλύτερο κτήριο που έχει ανεγερθεί μέχρι στιγμής στην Κύπρο, το «360» το κόστος του οποίου ανήλθε στα €80 εκ., της εταιρείας Cyfield, βρίσκεται στην καρδιά της Λευκωσίας, ολοκληρώνεται και ήδη έχει πουληθεί το 50% των διαμερισμάτων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Cyfield Γιώργος Χρυσοχός, μετά τη ξενάγηση των δημοσιογράφων στους 35 ορόφους του κτηρίου, δήλωσε ότι το «360» είναι ένας νέος τρόπος κατοίκησης κατάλληλος για τις ανάγκες της εποχής.

Ανέφερε επίσης ότι κτήριο αποτελείται από 120 διαμερίσματα τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν αγοραστεί από κύπριους όλων των ηλικιών για ιδιοκατοίκηση.

Η θέα του κτηρίου επεκτείνεται σε όλα τα σημεία της Λευκωσίας από τον Πενταδάκτυλο, στην πεδιάδα της Μεσαορίας, τα βουνά του Τροόδους ακόμη μέχρι και τη θάλασσα της Μόρφου, ανέφερε ο κ. Χρυσοχός.

Σημείωσε ότι «με την ιδιαίτερη αυτή οικιστική πρόταση πρωτοπορούμε, χαράσσουμε νέους δρόμους στα οικιστικά δρώμενα  του τόπου και κυρίως καθιερώνουμε ένα νέο τρόπο ζωής μέσα στην πρωτεύουσα».

Σύμφωνα με τον κ. Χροσοχό οι τιμές των διαμερισμάτων ξεκινούν από €250,000 για διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου, €280,000 για διαμέρισμα 2 υπνοδωματίων και €330,000 για διαμέρισμα 3 υπνοδωματίων ενώ στους ψηλότερους ορόφους, υπάρχει και η ανάλογη προσαρμογή στην τιμή.

Πυρασφάλεια

Λαμβάνοντας το λόγο ο ιδρυτής του ομίλου εταιρειών Cyfield, Κυριάκος Χρυσοχός αναφέρθηκε στο θέμα της πυρασφάλειας των πολυώροφων κτηρίων, χαρακτηρίζοντας «μύθο ότι θα ψηλά κτήρια δεν είναι ασφαλή».

Διευκρίνισε ότι «τα ψηλά κτήρια λόγω των προδιαγραφών που κατασκευάζονται είναι τα πιο ασφαλισμένα σε σχέση με την πυρασφάλεια ώστε να ζει κάποιος σε αυτά».

Πρόσθεσε ότι «στο κτήριο ‘360’ όταν χρειαστεί πυρόσβεση δεν χρειάζεται να καλέσουμε πυροσβεστική υπηρεσία διότι έχουμε πυροσβεστική μέσα στο κτήριο βάσει των αγγλικών και αμερικάνικων κανόνων».

«Υπάρχει στο κτήριο μεγάλη δεξαμενή νερού πέραν των 200 τόνων στο υπόγειο και αντλιοστάσιο το οποίο δεν δουλεύει μόνο με το ρεύμα αλλά και με τη γεννήτρια αν χρειαστεί, το οποίο στέλνει το νερό στους ορόφους αν και εφόσον χρειαστεί» είπε.

Το 360 είναι ύψους 135 μέτρων, με 34 ορόφους, 120 διαμερίσματα, 3 καταστήματα, 2 εστιατόρια, πισίνα, γυμναστήριο, σαλόνι για εκδηλώσεις και 3 υπόγεια με 320 χώρους στάθμευσης και αποθήκες.  Με έκταση 34,000 τετραγωνικών μέτρων είναι το μεγαλύτερο κτίριο της Κύπρου, και το ψηλότερο κτίριο αυτή τη στιγμή στο νησί.

Της Ηρώς Ευθυμίου