You are here

Πάγωσε η αδειοδότηση πύργου 19 ορόφων στη Λάρνακα

14/09/2021 14:23

Η περιβαλλοντική αρχή πάγωσε τη διαδικασία έκδοσης γνωμοδότησης για το πολυώροφο κτίριο «Radisson Residences», καθώς η εταιρεία Savvas Kakos and Associates στην οποία ανήκει το έργο δεν υπέβαλε τα συμπληρωματικά στοιχεία που της είχαν ζητηθεί από τις 30/6/2020.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ), η εν λόγω εταιρεία προγραμματίζει την κατασκευή και λειτουργία της μεικτής οικιστικής και εμπορικής ανάπτυξης με την ονομασία «Radisson Residences» στο δήμο Λάρνακας.

Η υπό μελέτη μεικτή οικιστική και εμπορική ανάπτυξη «Radisson Residence» θα αποτελείται από δεκαεννέα 19 ορόφους και θα έχει ύψος 69.22m (από το επίπεδο του εδάφους). Το συνολικό εμβαδόν της οικιστικής ανάπτυξης θα είναι 2,239 m2.

Τα φυσικά χαρακτηριστικά του έργου είναι τα ακόλουθα:

19 όροφοι και 2 υπόγειοι χώροι, 59 διαμερίσματα, τα οποία βρίσκονται στο επίπεδο 5-18, 1 καφετέρια στο ισόγειο του κτηρίου (150m ) και χώρο υποδοχής, 1 κέντρο αναψυχής (bar οροφής) στο επίπεδο 19, γραφεία στο μεσοπάτωμα, 1 γυμναστήριο, 1 κολυμβητική δεξαμενή στο επίπεδο 4 (95m 2 ) και χώροι πολλαπλών χρήσεων, χώρος πολλαπλών χρήσεων, 38 χώροι στάθμευσης στο ισόγειο του κτηρίου, 28 χώροι στάθμευσης στο μεσοπάτωμα Α, 28 χώροι στάθμευσης στο μεσοπάτωμα Β, γραφεία και μηχανοστάσιο στο μεσοπάτωμα Α και Β, και 15 χώροι στάθμευσης στο επίπεδο 3.

Υπολογίζεται ότι στην προτεινόμενη ανάπτυξη θα φιλοξενούνται 150-160 άτομα (ένοικοι, προσωπικό, επισκέπτες).

Η τοποθεσία ανέγερσης του προτεινόμενου έργου βρίσκεται σε απόσταση περίπου 1,5 km βόρεια του πυρήνα του δήμου Λάρνακας, σε απόσταση 370m βορειοδυτικά της πύλης του λιμανιού και σε απόσταση περίπου 2 km νοτιοανατολικά του οικιστικού πυρήνα δήμου Λειβαδιών.

Εντός των τεμαχίων με αριθμούς 641 και 642 υπάρχει κατάστημα αυτοκινήτων, ενώ εντός των τεμαχίων με αριθμούς 640 και 644 δεν υφίστανται οποιαδήποτε υποστατικά και δε διεξάγονται οποιεσδήποτε δραστηριότητες. Τα τεμάχια του προτεινόμενου έργου, συνορεύουν στα νότια με διώροφο κτήριο, όπου υπάρχει υπεραγορά στο ισόγειο και κατοικία στον 1ο όροφο, στα δυτικά με γυμναστήριο και στα νοτιοδυτικά με πολυκατοικία 3 ορόφων.

Γενικά, στην περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού τουριστικών οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, το Λιμάνι Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές.

Η πλησιέστερη ζώνη προστασίας είναι η ΖΕΠ - Αλυκές Λάρνακας, η οποία βρίσκεται σε απόσταση 3 km νότια του προτεινόμενου έργου.

Της Ηρώς Ευθυμίου