You are here

Πολεοδομικά έργα ελεύθερης Αμμοχώστου ενώπιον υπουργού μεταφορών

24/02/2020 15:07

Πολεοδομικά έργα της ελεύθερης περιοχής Αμμοχώστου συζήτησε σήμερα στο δημοτικό μέγαρο Παραλιμνίου, ο υπουργός μεταφορών, επικοινωνιών και έργων Γιάννης Καρούσος.

Σε γραπτή ανακοίνωση του δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι κατά την επίσκεψη του υπουργού μεταφορών έγινε επιτόπια επίσκεψη στη λεωφόρο 1ης Απριλίου.

Ακολούθησε συζήτηση στο δημοτικό μέγαρο για τα πολεοδομικά έργα του δήμου (Κάππαρη – Γιωρκή Παπαδοπούλου – Κοραή – Μεγάλου Αλεξάνδρου – Σταδίου), για τα περιφερειακά οδικά δίκτυα Σωτήρας, Λίμνης, Αγίου Παντελεήμονα – Oasis, Κάππαρη – Δερύνειας, για την ανακατασκευή πεζοδρομίων – ποδηλατοδρόμου στον Πρωταρά – Κάβο Γκρέκο, για την αποβάθρα Παραλιμνίου και για τα δρομολόγια αστικών λεωφορείων».
 
Ο Γιάννης Καρούσος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου, ανέφερε ότι το υπουργείο καθώς και οι αρμόδιοι λειτουργοί έχουν πλήρη επίγνωση των συγκεκριμένων έργων η επιτέλεση των οποίων εκκρεμεί για τον δήμο Παραλιμνίου. Πρόσθεσε πως τα πολεοδομικά έργα του δήμου τα οποία συνιστούν αναγκαιότητα για το Παραλίμνι και για την ευρύτερη επαρχία Αμμοχώστου, είναι στην πρώτη προτεραιότητα και τον σχεδιασμό των δράσεων του υπουργείου.
 
Στη συζήτηση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο δημοτικός μηχανικός του δήμου, λειτουργοί της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Παραλιμνίου και μέλη του δημοτικού συμβουλίου, ο  γενικός διευθυντής του υπουργείου μεταφορών και άλλοι αρμόδιοι λειτουργοί του υπουργείου.