You are here

Προωθούνται αναπτυξιακά έργα στη Λάρνακα

18/10/2021 17:24

 


Για τα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται στη Λάρνακα και για το όραμα και τις στρατηγικές ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος ενημερώθηκε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στέφανου, από τον Δήμαρχο Λάρνακας, Ανδρέα Βύρα. 
 
Σε ανακοίνωση ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει πως ο Δήμαρχος ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ για τα αναπτυξιακά έργα που προωθούνται, καθώς και για το όραμα και τις στρατηγικές ανάπτυξης που προωθεί ο Δήμος Λάρνακας. Επίσης, αναφέρθηκε και σε  διάφορα προβλήματα επαναφέροντας το πάγιο αίτημα της πόλης και επαρχίας Λάρνακας για δημιουργία Πανεπιστημιακής Σχολής Επιστήμων και Τεχνολογίας της Θάλασσας του Πανεπιστήμιου Κύπρου στη Λάρνακα.

Ο Δήμαρχος Λάρνακας αφού ενημέρωσε για τις εξελίξεις, ανέφερε ότι η συμβολή του κ. Στεφάνου με σκοπό την προώθηση των υποσχέσεων από το κράτος για μετατροπή της Λάρνακας σε  Περιφερειακό Εκπαιδευτικό και Ερευνητικό Κέντρο της Γαλάζιας Οικονομίας, θα είναι σημαντική.

Η ίδρυση της εν λόγω Σχολής σε συνδυασμό με το CMMI - Κέντρο Αριστείας Θαλάσσιας και Ναυτικής Έρευνας, Καινοτομίας και Τεχνολογίας που ήδη λειτουργεί στη  Λάρνακα αναμένεται να αποτελέσουν τους καλύτερους πυλώνες για την οικονομική και  πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας στους τομείς της  Γαλάζιας Οικονομίας με πολλαπλά οφέλη σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο, σημειώνεται. 

Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, ακούγοντας τις θέσεις του Δήμου Λάρνακας, διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο ότι θα βρίσκεται αρωγός στις προσπαθείς του Δήμου για τη δημιουργίας της Σχολής αυτής, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Λάρνακας του ΑΚΕΛ, Ανδρέας Πασσιουρτίδης, οι επικεφαλής των δημοτικών ομάδων Λάρνακας και αρμόδιοι λειτουργοί της Δημοτικής Υπηρεσίας.