You are here

Προθεσμία για απομάκρυνση κατασκευών στο «Κτήμα Μακένζι»

18/01/2019 13:24

Να δώσει προθεσμία μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019 για απομάκρυνση των κατασκευών από το χώρο όπου είναι κτισμένη η αίθουσα δεξιώσεων «Κτήμα Μακένζι» αποφάσισε σήμερα το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας.

Σύμφωνα με Λειτουργό της Διοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών, στις δύο αποφάσεις του Δικαστηρίου του 2016 και του 2918, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ο εναγόμενος (Κυπριακή Δημοκρατία) θα πρέπει να παραδώσει στον ενάγοντα (ιδιοκτήτες) την κατοχή του ακινήτου κενή και ελεύθερη».

Το Υπουργείο, συνέχισε συμμορφώθηκε στο κομμάτι της ανάκτησης αλλά δεν έχει ακόμα παραδώσει το ακίνητο.

Πρόσθεσε ότι κατά τη σημερινή δικαστική διαδικασία ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το Σώμα έδωσε προθεσμία μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ώστε «οι εναγόμενοι να απομακρύνουν από την ακίνητη ιδιοκτησία οποιεσδήποτε κατασκευές βρίσκονται σε αυτήν».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο Λειτουργός είπε πως «στην απόφαση του το Δικαστήριο αναφέρεται σε απομάκρυνση και επειδή το υποστατικό είναι κτισμένο με γυψοσανίδες και άλλα υλικά, θεωρούμε ότι οι κατασκευές μπορούν να μετακινηθούν".

Επανέλαβε επίσης ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία και ενδεχομένως να μην χρειαστεί να γίνει μετακίνηση του κτιρίου, και σημείωσε πως φαίνεται να έχουν δοθεί οδηγίες στη Αστυνομία να παραμείνει στο χώρο μέχρι την 31η Ιανουαρίου 2019, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να παραδοθεί το ακίνητο.