You are here

Ψηλώνει η Λεμεσός με ακόμη ένα πύργο ύψους 72 μέτρων

27/01/2020 07:15

Στο μικροσκόπιο της περιβαλλοντικής αρχής η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον (ΜΕΕΠ) από την κατασκευή και λειτουργία του «Mandarin Park» το οποίο θα περιλαμβάνει πύργο ύψους 72 μέτρων στο δήμο Γερμασόγειας, στη Λεμεσό, της εταιρείας «Mandarin Park Mediterranean Ltd».

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει δύο μέρη: α) Mεικτή ανάπτυξη με εμπορικές και γραφειακές χρήσεις και β) μοντέρνο και πολυτελές οικιστικό πύργο. Ο πύργος θα έχει ύψος 71,7 μέτρα και θα προσφέρει υπηρεσίες σπα, ιδιωτική πισίνα και γυμναστήριο, ενώ θα αποτελείται από διαμερίσματα τύπου στούντιο, δύο υπνοδωματίων, τριών υπνοδωματίων και ρετιρέ, τα οποία έχουν σχεδιαστεί σύμφωνα με προδιαγραφές υψηλού επιπέδου.

Πριν την κατασκευή του έργου το κόστος του οποίου υπολογίζεται πως θα ανέλθει στα €16.385.000, θα προηγηθούν εργασίες κατεδάφισης μέρους των υφιστάμενων κτηρίων.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ, οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη του 2021 και να διαπεραιωθούν μέχρι το 2024.

Σημειώνεται επίσης ότι πλησίον της περιοχής του έργου εντοπίζονται δύο οργανωμένες παραλίες λουομένων.

Όπως αναφέρεται στη μελέτη, μετά από επιτόπιες επισκέψεις και με τα υπάρχοντα στοιχεία που αφορούν τη χλωρίδα, την πανίδα και τη βιοποικιλότητα, δεν αναμένεται να υπάρχουν σημαντικά είδη βιοποικιλότητας, πανίδας ή χλωρίδας στον τόπο που θα αναπτυχθεί το έργο ή στην γύρω περιοχή, ενώ αναφέρεται ότι εντός του τεμαχίου ανάπτυξης υπάρχουν διάφορα καλλωπιστικά δέντρα, τα οποία, βάσει του χωρομετρικού σχεδιασμού, δεν θα επηρεαστούν.

Χώροι Στάθμευσης

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα συμπεριλαμβάνει, στο σύνολο, 98 (ενενήντα οκτώ) χώρους στάθμευσης, εκ των οποίων οι 6 (έξι) θα διαμορφωθούν για ΑμΕΑ. Οι χώροι αυτοί θα διαμορφωθούν στο υπόγειο και ισόγειο του έργου και θα σχεδιαστούν για ιδιωτική χρήση. Επιπλέον θα εγκατασταθεί στάθμευση για ποδήλατα με σκοπό την προώθηση του μέσου αυτού.
 

Της Ηρώς Ευθυμίου