You are here

ΠτΔ: Δικαιώνονται οι πολιτικές για κατασκευαστικό τομέα

12/04/2019 11:37

Οι πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση για τον κατασκευαστικό τομέα δικαιώνονται, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε χαιρετισμό του στα εγκαίνια του εμπορικού κέντρου The Mall of Cyprus, ο κ. Αναστασιάδης σημείωσε ότι η έντονη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρείται, η σημαντική αύξηση της ζήτησης για οικιστικές και ξενοδοχειακές μονάδες και άλλες πραγματοποιούμενες μεγάλες ιδιωτικές αναπτύξεις πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, καθώς και τα πολλαπλά θετικού αντίκτυπου οφέλη που δημιούργησαν, «επιβεβαιώνουν και δικαιώνουν την πολιτική που ακολουθήσαμε».

Τόνισε ότι «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με την ίδια αποφασιστικότητα και το ίδιο αίσθημα ευθύνης, προκειμένου να εδραιώσουμε τη βιώσιμη ανάπτυξη της οικονομίας και να δώσουμε ώθηση στις εξαιρετικές προοπτικές που δημιουργήθηκαν αναφορικά με τους κύριους παραγωγικούς τομείς, προς όφελος των επιχειρήσεων και του συνόλου των πολιτών».

Για την επέκταση του The Mall of Cyprus ως μία από τις μεγαλύτερες τη δεδομένη στιγμή πραγματοποιούμενες επενδύσεις στην πρωτεύουσα, και ειδικότερα στον Δήμο Στροβόλου, επεσήμανε ότι θα επιφέρει πολλαπλασιαστικά οφέλη στην οικονομία του τόπου.

«Ήδη από το κατασκευαστικό στάδιο της επέκτασής του, αφενός απέφερε και αποφέρει φορολογικά έσοδα στην επαρχία Λευκωσίας και στο κράτος και αφετέρου δημιούργησε άμεσα ή έμμεσα εκατοντάδες θέσεις εργασίας. Οφέλη, τα οποία αυξήθηκαν με τη λειτουργία του, τόσο με τις πρόσθετες θέσεις απασχόλησης που προέκυψαν όσο και με τη αναζωογόνηση της ευρύτερης περιοχής, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό αισιόδοξές προοπτικές για υφιστάμενες και νέες γειτνιάζουσες επιχειρήσεις», ανέφερε.