You are here

Σε τροχιά υλοποίησης άλλο ένα ψηλό κτήριο στη Λάρνακα

21/09/2020 13:18

Η περιβαλλοντική αρχή άναψε πράσινο στην ανέγερση του 13όροφου κτηρίου «Marigate» της εταιρείας «Agrigela Ltd» στο δήμο Λάρνακας,  στην ενορία Χρυσοπολίτισσας, απορρίπτοντας μετά από αίτημα του δήμου τους δυο υπόγειους χώρους στάθμευσης που ζητούσε η εταιρεία.

Σύμφωνα με τη μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον, σκοπός του έργου είναι να καλύψει μέρος των οικιστικών αναγκών της περιοχής ενώ όπως διευκρινίζεται με τα συμπληρωματικά σχέδια που απέστειλε ο δήμος Λάρνακας, το έργο θα αποτελείται από δυο υπέργειους ορόφους στάθμευσης, ένα όροφο μηχανολογικών εγκαταστάσεων και 9 ορόφους με διαμερίσματα.

Οι δυο υπόγειοι όροφοι στάθμευσης που περιλαμβάνονταν στον αρχικό σχεδιασμό αφαιρέθηκαν.

Ειδικότερα κάθε διαμέρισμα στους 9 ορόφους θα περιλαμβάνει:

- Κολυμβητική δεξαμενή

- Καλυμμένη βεράντα

- Ακάλυπτη βεράντα

- Χώρους πρασίνου.

Εντός του τεμαχίου δεν υφίστανται οποιαδήποτε υποστατικά και δε διεξάγονται οποιεσδήποτε δραστηριότητες.

Το τεμάχιο του προτεινόμενου έργου συνορεύει στα ανατολικά με υποκατάστημα τράπεζας και στα νότια με πολυκατοικία. Το τεμάχιο εμπίπτει σε πολεοδομική ζώνη KΓ3α - περιοχή με επικρατούσα χρήση την κατοικία και τα γραφεία. Γενικά, στην περιοχή μελέτης παρουσιάζεται έντονη δραστηριότητα με την παρουσία σημαντικού αριθμού τουριστικών οικιστικών αναπτύξεων, καφεστιατόρια, εμπορικές αναπτύξεις, το λιμάνι και τη μαρίνα Λάρνακας και άλλες δημόσιες υποδομές.

Οι οδοί πρόσβασης στο έργο είναι οι Γρηγόρη Αλιθέρση και Γιώργου Σεφέρη, οι οποίες εφάπτονται του υπό μελέτη τεμαχίου.

Σύμφωνα με την ΜΕΕΠ, το έργο δεν αναμένεται να επηρεάσει ιδιαίτερα αρνητικά το περιβάλλον.

Η.Ε.