You are here

Σημαντικές αυξήσεις τιμών ακινήτων στην Αμμόχωστο

01/12/2022 12:27

Το τρίτο τρίμηνο του 2022 παρουσιάζονται αξιοσημείωτες αυξήσεις στην Αμμόχωστο σε όλες τις κατηγορίες ακινήτων, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Δείκτη Αξιών Ακινήτων «RICS Cyprus Property Price Index with KPMG in Cyprus» που αφορά το τρίτο τρίμηνο του 2022.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, καλύτερες επιδόσεις έχουν και πάλι τα διαμερίσματα, ενώ τα γραφεία επιστρέφουν με ανοδική πορεία.

Μικρές αναπροσαρμογές εμφάνισαν τα καταστήματα και οι αποθήκες, με μικρές μειώσεις στην Πάφο.

Εκ μέρους της KPMG Κύπρου, ο Χριστόφορος Αναγιωτός, Διοικητικός Σύμβουλος και Επικεφαλής του Τομέα Ακινήτων και Ανάπτυξης Γης, δήλωσε ότι «η ανοδική τάση του κατασκευαστικού κόστους άρχισε να επιβραδύνεται, αν και εξακολουθεί να είναι σε υψηλό επίπεδο, ωστόσο ο αυξανόμενος πληθωρισμός και τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας αναμένονται να επηρεάσουν τον τομέα των ακινήτων γενικότερα».

Εκ μέρους του RICS, ο Simon Rubinsohn, RICS Chief Economist, σχολίασε: «Αν και ο τομέας των ακινήτων παραμένει ανθεκτικός προς το παρόν, σύμφωνα με τα τελευταία αποτελέσματα, το πιο απαιτητικό μακροοικονομικό περιβάλλον είναι πιθανό να έχει σταδιακά κάποιον αντίκτυπο τόσο στη δραστηριότητα όσο και στην τιμολόγηση».