You are here

Στα σκαριά ξενοδοχείο πέντε αστέρων στον Πρωταρά

17/11/2021 07:29

Στο μικροσκόπιο της περιβαλλοντικής αρχής τέθηκε η μελέτη εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από την ανέγερση ξενοδοχείου 5 αστέρων στην περιοχή Βρυσούδια, στο δήμο Παραλιμνίου, της εταιρείας Ξένη Δημοσθένης & Άλλοι.

Σε απόσταση περίπου 650 μέτρων νοτιοανατολικά της προτεινόμενης ανάπτυξης προγραμματίζεται η ανέγερση της μαρίνας Παραλιμνίου.

Σύμφωνα με τη ΜΕΕΠ, το υπό εξέταση έργο αφορά στην ανέγερση ενός ξενοδοχείου 5* και 152 δωματίων, δυναμικότητας 304 κλινών και ύψους 30 μέτρων. Θα αποτελείται από ένα υπόγειο επίπεδο και ένα ημιυπόγειο επίπεδο, ισόγειο με διπλό ύψος, 5 ορόφους και εστιατόριο στην οροφή. Εντός του προτεινόμενου έργου θα διαμορφωθούν συνολικά 97 χώροι στάθμευσης οχημάτων, εκ των οποίων οι 11 θα είναι για χρήση ΑμεΑ.

Εντός του υπό εξέταση τεμαχίου 81 βρίσκεται υφιστάμενο εστιατόριο και κέντρο αναψυχής, συνολικού περιτοιχισμένου εμβαδού 615 τ.μ. το οποίο και αναμένεται να κατεδαφιστεί. 

Η ανάγκη για υποβολή ΜΕΕΠ για το προτεινόμενο έργο προκύπτει εφόσον, στη συγκεκριμένη περίπτωση ο επιτρεπόμενος αριθμός ορόφων ορίζεται στους 3, ενώ ο προτεινόμενος αριθμός ορόφων που ανέρχεται στους 6, συμπεριλαμβανομένου του ισογείου, υπερβαίνει το όριο βάσει του οποίου ορίζεται το Ψηλό Κτίριο.

Το προτεινόμενο έργο έχει στόχο τον εμπλουτισμό και τη βελτίωση του τουριστικού προϊόντος της περιοχής, καθώς και την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού μέσω της ενίσχυσης σε δυναμικότητα διαμονής της παραλιακής περιοχής του δήμου Παραλιμνίου, προσφέροντας μια άνετη φιλοξενία στους χρήστες της ανάπτυξης.

Η περιοχή στην οποία θα ανεγερθεί το προτεινόμενο έργο χαρακτηρίζεται από τουριστικές κυρίως αναπτύξεις, όπως διάσπαρτες παραθεριστικές μονάδες και καταλύματα, ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις, κέντρα αναψυχής, χώρους εστίασης και άλλες συσχετιζόμενες υπηρεσίες. Η αναπτυξιακή τάση που παρατηρείται στην ευρύτερη περιοχή μελέτης δημιουργεί μεταξύ άλλων, την προσέλκυση ξένων αλλά και ντόπιων παραθεριστών που επιθυμούν να εξυπηρετηθούν από τις υποδομές και ανέσεις της περιοχής.

Της Ηρώς Ευθυμίου