You are here

Στάση εργασίας αύριο στην παραγωγή σκυροδέματος

23/01/2023 12:26

Σε προειδοποιητική δίωρη στάση εργασίας προχωρούν από τις 07:00- 09:00 το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι στον κλάδο παραγωγής σκυροδέματος σε λατομεία λόγω αδιεξόδου στο οποίο βρίσκονται εδώ και μερικά χρόνια με την έλλειψη χώρων λατόμευσης. Αίτημα του κλάδου είναι η κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση νέων αδειών λατόμευσης στην περιοχή Ανδρολύκου αφού τα αποθέματα στις υφιστάμενες άδειες έχουν εξαντληθεί.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο των Εταιρειών Παραγωγής Σκυροδέματος και Λατομείων της Πάφου Όλγα Αθηνοδώρου στο περιθώριο της δίωρης στάσης εργασίας θα αποκοπεί ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού – Πάφου παρά το ύψος της Αγίας Βαρβάρας.

Αίτημα μας είπε στο ΚΥΠΕ η κ. Αθηνοδώρου είναι ότι «θέλουμε νέα λατομική ζώνη στην περιοχή Ανδρολύκου κάτι που μας υπόσχονται εδώ και δύο χρόνια και που παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής τίποτε».

Είπε ακόμη, πως πολύ σοβαρό θέμα προκύπτει από το γεγονός ότι τα αποθέματα των λατομείων έχουν εξαντληθεί τελείως,  σημειώνοντας πως φτάνουν σε σημείο που  τη λίγη άμμο που μπορούν να βγάλουν και τα τελευταία εναπομείναντα λατομεία να μην ξέρουν ποιος θα πρωτοπιάσει το φορτίο».

Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις που έλαβαν και τις δεσμεύσεις το πρόβλημα δεν έχει ακόμη επιλυθεί και όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας γίνεται ολοένα και πιο οξύ, συμπλήρωσε.

Επιπρόσθετα ανέφερε πως μόνο στην Πάφο το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα έντονο λόγω της εξάντλησης των αποθεμάτων, ενώ στις άλλες επαρχίες βρίσκονται κάποια αποθέματα και επέκταση της λατομικής ζώνης.