You are here

Συνάντηση Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με τον Υπουργό Εσωτερικών

11/07/2019 15:57

Η απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών που απαιτούνται για την υλοποίηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων και η δημιουργία ενός πιο φιλικού προς την επιχειρηματικότητα περιβάλλοντος, βρέθηκαν στο επίκεντρο συνάντησης που είχε αντιπροσωπεία του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων με τον Υπουργό Εσωτερικών,  Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Στη συνάντηση, στην οποία παρευρέθηκαν και εκπρόσωποι της Πολεοδομίας, συζητήθηκαν εκτενώς τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του Συνδέσμου, όπως οι διαδικασίες που ακολουθούνται για την αδειοδότηση μεγάλων αναπτυξιακών έργων, η οριστικοποίηση της δήλωσης πολιτικής για ενοποιημένες αναπτύξεις μεγάλων και σύνθετων χρήσεων, αλλά και θέματα που άπτονται της πολιτικής για τα γήπεδα γκολφ. Ο Υπουργός Εσωτερικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις θέσεις του Συνδέσμου, σημειώνοντας ότι τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα αποτελούν βασικό πυλώνα για την περαιτέρω ανάπτυξη της κυπριακής οικονομίας.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων, Ανδρέας Δημητριάδης, ανέφερε: «Μέσα από τη συνάντηση, ο Σύνδεσμος είχε την ευκαιρία να εκφράσει τις απόψεις, αλλά και τις ανησυχίες του, για σημαντικά θέματα που απασχολούν τα μέλη του και υποψήφιους επενδυτές. Υποβάλαμε προτάσεις για απλοποίηση και επίσπευση των διαδικασιών που ακολουθούνται, με στόχο τον αποτελεσματικό συντονισμό μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων, ώστε η αδειοδότηση των μεγάλων αναπτύξεων να μπορεί να επιτευχθεί μέσα σε λογικό χρονικό διάστημα. Πάγια θέση του Συνδέσμου είναι πως η εισαγωγή ενός θεσμοθετημένου μηχανισμού για τη διευκόλυνση της αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων θα προσφέρει ευελιξία, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, προσδίδοντας περαιτέρω δυναμική στην αναπτυξιακή διαδικασία».