You are here

Τριάντα αιτήσεις για ψηλά κτήρια στο τμήμα περιβάλλοντος

13/10/2018 08:11

Το τμήμα περιβάλλοντος  είχε ενώπιον του προς αξιολόγηση 30 αιτήσεις για την αδειοδότηση αναπτύξεων που αφορούν ψηλά κτήρια, μέχρι τις 4 Οκτωβρίου σύμφωνα με τον υπουργό περιβάλλοντος Κώστα Καδή.

Παράλληλα, αναμένεται να υποβληθούν πρόσθετες αιτήσεις των οποίων ο αριθμός δεν μπορεί να υπολογιστεί ενώ, αναμένεται και η κατάθεση σχετικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Ο κ. Καδής απαντούσε σε ερώτηση του βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Χαράλαμπου Θεοπέμπτου, σημειώνοντας ότι μέχρι σήμερα, έχουν υποβληθεί στο τμήμα περιβάλλοντος περίπου 30 αιτήσεις για ψηλά κτίρια και έχουν σταλεί επιστολές στη διευθύντρια του τμήματος πολεοδομίας και οικήσεως για εκπόνηση στρατηγικής μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΣΜΠΕ), με βάση τις πρόνοιες του περί της εκτίμησης των επιπτώσεων στο περιβάλλον από ορισμένα σχέδια και/ ή προγράμματα νόμου [Ν.102(Ι)/2005].

Όπως αναφέρει ο υπουργός, το τμήμα πολεοδομίας και οικήσεως αναμένεται να εκπονήσει στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τα ψηλά κτήρια και να την καταθέσει στην περιβαλλοντική αρχή.

Ο κ. Καδής σημειώνει επίσης ότι αναμένεται από την αρμόδια πολεοδομική αρχή να υποβάλει στο άμεσο μέλλον και άλλες αιτήσεις προς αξιολόγηση από το τμήμα περιβάλλοντος, για τις οποίες ωστόσο, ο αριθμός δεν μπορεί να προβλεφθεί, όπως αναφέρεται.

 

 

Μ.Χ.