You are here

Το υπουργικό άναψε πράσινο στο Metropolis Mall Λάρνακας

12/07/2018 13:06

Σάρκα και οστά θα πάρει σύντομα το Metropolis Mall Λάρνακας μετά την έγκριση της αιτιολογημένης εισήγησης του συμβουλίου μελέτης παρακλήσεων, από το υπουργικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας στις πρώτες του δηλώσεις στη StockWatch εξέφρασε την ικανοποίηση του τονίζοντας ότι «η θέση του δημοτικού συμβουλίου ήταν υπέρ της έγκρισης της επένδυσης».

Αν και όπως είπε ότι «ακόμη δεν έχουμε στα χέρια μας τους όρους που τίθενται από το υπουργικό στη δημιουργία του έργου» σημείωσε εντούτοις ότι «χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η έγκριση συνοδεύεται με αντισταθμιστικά μέτρα και με ένα ποσό της τάξης περίπου των €2 εκ. τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά στην αναζωογόνηση και περαιτέρω αναθέρμανση του εμπορικού κέντρου της πόλης».

Η επένδυση για το έργο υπολογίζεται στα €60 εκ.

Το Metropolis Mall που θα ανεγερθεί από τη νοτιοαφρικανική εταιρεία Acsion Ltd έχει χωροθετηθεί σε γη της Μητρόπολης Κιτίου έκτασης 33.000 τ.μ. και βρίσκεται πίσω από το ΚΕΝ Λάρνακας και απέναντι από το χώρο στάθμευσης του νέου ΓΣΖ.

Θα περιλαμβάνει πέραν των 100 καταστημάτων, μία υπεραγορά, ένα κινηματογράφο, εξωτερικούς χώρους και εξειδικευμένα καταστήματα καθώς και επίσης 1530 χώρους στάθμευσης.

Η κατασκευή του έργου σύμφωνα με το πλάνο του επενδυτή θα αρχίσει μόλις εξασφαλιστούν οι απαραίτητες άδειες και η ολοκλήρωση του θα γίνει 18 μήνες μετά.

Της Ηρώς Ευθυμίου