You are here

Συμφωνία ύψους €200 εκατ. με Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων

23/06/2021 20:06

Ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ)  Werner Hoyer, αύριο στο Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την υπογραφή συμφωνιών χρηματοδότησης.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση μετά τη συνάντηση, θα υπογραφεί συμφωνία δανείου ύψους μέχρι €200 εκ. με την ΕΤΕπ για τη χρηματοδότηση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων (ΜΜΕ), μέσω του υφιστάμενου Ταμείου Επιχειρηματικότητας Κύπρου (ΤΕΚ), καθώς και Συμφωνία Εξουσιοδότησης για τη Διαχείριση του Ταμείου Επιχειρηματικότητας με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Επίσης, στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Γιάννη Καρούσου, θα υπογραφεί η συμφωνία δανείου για τη χρηματοδότηση του έργου National Roads III, που αφορά την κατασκευή και βελτίωση τεσσάρων δρόμων και αυτοκινητόδρομων καθώς και το σύστημα φωτοεπισήμανσης για σκοπούς οδικής ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της τελετής υπογραφών θα υπάρξει ανακοίνωση αναφορικά με την αξιοποίηση στην Κύπρο του Πανευρωπαϊκού Ταμείου Εγγυήσεων («Pan-European Guarantee Fund») για σκοπούς αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας COVID-19.