You are here

Έκκληση ΟΕΒ για ασφάλεια στην εργασία

08/08/2022 12:29

Έκκληση για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων που προβλέπονται από το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει την ασφάλεια και υγεία στην εργασία, απευθύνει η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ) προς όλες τις επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και τους αυτοτελώς εργαζόμενους.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΕΒ, με αφορμή το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα που συνέβη στις 5 Αυγούστου 2022, καθώς και για όσα προηγήθηκαν, τονίζει για πολλοστή φορά ότι πρωταρχικό καθήκον κάθε εργοδότη αποτελεί η παροχή προς τους εργαζόμενους, ενός υγιούς και ασφαλούς εργασιακού περιβάλλοντος, όπου κάθε εργαζόμενος μπορεί να εργάζεται παραγωγικά και δημιουργικά και να επιστρέφει στην οικογένεια του αρτιμελής και υγιής.

Σημειώνεται ότι και οι εργαζόμενοι θα πρέπει να τηρούν πιστά τις οδηγίες του Εργοδότη τους, να εφαρμόζουν τις διαδικασίες για εκτέλεση των εργασιών κατά ασφαλή τρόπο και να αξιοποιούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας που τους παρέχονται (π.χ. κράνη, παπούτσια ασφαλείας, κλπ.).

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, η ΟΕΒ είναι στην διάθεση όλων των επιχειρήσεων για καθοδήγηση και υποβοήθηση για συμμόρφωση με τις σχετικές υποχρεώσεις.

«Η χώρα μας είναι πολύ μικρή για να αντέξει εργατικά ατυχήματα που οδηγούν σε απώλειες ανθρώπινων ζωών», επισημαίνει, εκφράζοντας ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες των άτυχων θυμάτων των νέων θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων.