You are here

ΕΚΥΣΥ: Δυσβάσταχτη ακρίβεια πλήττει νοικοκυριά

21/04/2022 16:09

Μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σε όλους τους συνταξιούχους απευθύνει με σημερινή ανακοίνωσή της η ΕΚΥΣΥ. Όπως αναφέρεται, «πολλοί συνταξιούχοι και αυτές τις γιορτές διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας και περιθωριοποίησης εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων που προκάλεσε, αλλά και της ακρίβειας που βρίσκεται στα ύψη και επηρεάζει σημαντικά το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων».

Σύμφωνα με την ΕΚΥΣΥ, «τα προβλήματα που έχουν προκύψει ύστερα από το σοβαρό πλήγμα που έχει υποστεί το βιοτικό επίπεδο των ηλικιωμένων μας τα τελευταία χρόνια και η απραξία ή απροθυμία της κυβέρνησης να τους στηρίξει δημιουργούν πολύ μεγάλες δυσκολίες, ιδιαίτερα σε αυτούς που έχουν χαμηλά εισοδήματα και σοβαρά προβλήματα υγείας».

Επιπλέον, η Ένωση τονίζει πως το πασχαλινό επίδομα με τα κριτήρια που καθόρισε η Κυβέρνηση Αναστασιάδη έχει καταργηθεί για την πλειοψηφία των συνταξιούχων, «ακόμη και των χαμηλοσυνταξιούχων που έχουν συντάξεις κάτω από το όριο της φτώχειας και για 10η συνεχή χρονιά παρασυρόμενοι από ανακοινώσεις που γίνονται ότι θα παραχωρηθεί και φέτος το πασχαλινό επίδομα τρέχουν στις τράπεζες για να το παραλάβουν. Ωστόσο φεύγουν απογοητευμένοι αφού διαπιστώνουν ότι παρόλο ότι είναι χαμηλοσυνταξιούχοι δεν το δικαιούνται ενώ την ίδια στιγμή δεν βλέπουν κάποια αύξηση στα εισοδήματά τους».

Τέλος, η ΕΚΥΣΥ διαβεβαιώνει τους συνταξιούχους ότι θα συνεχίσει τον αγώνα «για την επανάκτηση και επαναφορά των δικαιωμάτων τους στο σημείο που ήταν πριν τις αποκοπές ώστε να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση με στόχο να μην υπάρχουν φτωχοί συνταξιούχοι», ενώ προτεραιότητά της αυτή την περίοδο είναι «να καταργηθεί η μείωση-πέναλτι του 12% σε όσους αποφασίζουν να συνταξιοδοτηθούν στο 63ο έτος της ηλικίας τους».