You are here

Συμβιβαστική πρόταση ΑΤΑ βάσει δυνατοτήτων οικονομίας

31/03/2023 16:38

Συμβιβαστική πρόταση για ρύθμιση της ΑΤΑ, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας, είναι έτοιμος να υποβάλει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Παναγιώτου.

Ξεκαθάρισε, ότι «είναι σαφές το πλαίσιο της συζήτησης που βρίσκεται σε εξέλιξη, με τους κοινωνικούς εταίρους ότι η ΑΤΑ δεν πρόκειται να καταργηθεί, ούτε και να αποδοθεί στο 100%, αλλά και ότι η συμφωνία πρέπει να ανανεωθεί».

Σε δηλώσεις μετά τη σύσκεψη στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, ο κ. Παναγιώτου, είπε ότι «έχουμε υπολογίσει αναλυτικά όλα τα σενάρια που αφορούν την καταβολή της ΑΤΑ και ότι θα προτείνουμε θα είναι στο πλαίσιο των δημοσιονομικών και των δυνατοτήτων της οικονομίας, διότι η δημοσιονομική πειθαρχία είναι απαραίτητη στο κλίμα των διεθνών εξελίξεων».

Σημείωσε, ότι «είναι απαραίτητο σύντομα να καταλήξουμε σε συμφωνία γι’ αυτό κρίνοντας ότι η υποβολή συμβιβαστικής πρότασης από το Υπουργείο Εργασίας θα συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση, πρόθεση μας είναι να πράξουμε κάτι ανάλογο».

Πρόσθεσε ότι «ο κύκλος επαφών μου έχει ολοκληρωθεί με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς συνεπώς στην επόμενη συνάντηση με όλους τους κοινωνικούς εταίρους θα υποβάλω τη συμβιβαστική πρόταση».

Στη σύσκεψη η οποία πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΑΣΥΔΥ, συμμετείχαν όλες οι οργανώσεις του κρατικού τομέα, ανέφερε γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Στρατής Ματθαίου, και εξέφρασε την ικανοποίηση τους διότι ο υπουργός Εργασίας τους ενημέρωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα υποβάλει συμβιβαστική πρόταση για ρύθμιση της ΑΤΑ. 

«Εμείς από τη συνάντηση με τον υπουργό Εργασίας κρατάμε ότι θα υποβάλει μια τίμια, δίκαιη και ισορροπημένη πρόταση», είπε.

Της Ηρώς Ευθυμίου