You are here

Ζητούν επίσπευση διαδικασιών για μαρίνα Πάφου

03/05/2022 13:13

Τόσο ο Σύνδεσμος Μεγάλων Αναπτύξεων όσο και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου αναμένουν να γίνει από πλευράς του Υφυπουργείου Τουρισμού η παρουσίαση των πορισμάτων και συμπερισμάτων της τεχνοοικονομικής μελέτης που έχουν εκπονήσει οι σύμβουλοι για την κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας Πάφου καθώς και του κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Μεγάλων Αναπτύξεων και αντιπρόεδρο του ΚΕΒΕ Ανδρέα Δημητριάδη.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως προς αυτή την κατεύθυνση ήδη το Επιμελητήριο Πάφου έχει προβεί σε παραστάσεις προς το Υφυπουργείο με σκοπό να γίνει επίσπευση της παρουσίασης, ώστε να προωθηθεί η λήψη απόφασης το συντομότερο δυνατό όσον αφορά την ανακοίνωση της διεθνούς προσφοράς για την κατασκευή της μαρίνας και ενδεχομένως και του κέντρου υποδοχής κρουαζιεροπλοίων.

Ο κ. Δημητριάδης σημείωσε πως η κατασκευή της Μαρίνας αποτελεί μια σοβαρή υποδομή για την Πάφο και αναμένεται με βάση τη μελέτη ότι θα έχει μια δυναμικότητα – χωρητικότητα γύρω στις 1000 θέσεις ελλιμενισμού και ότι θα προβλέπονται εμπορικές αναπτύξεις, όπως εστιατόρια, καταστήματα, αθλητικά κέντρα, γυμναστήρια, οικιστικές αναπτύξεις πολιτιστικών κέντρων, καθώς και άλλες υποστηρικτικές υπηρεσίες.

Πρόσθεσε ακόμη πως οι επιπτώσεις από την κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας θα είναι πολλές και αναμένονται ουσιαστικά πολλαπλαστιαστικά οφέλη, ανάπτυξη του ναυτικού τουρισμού ως και αναβάθμιση του τουριστικού προιόντος όχι μόνο της Πάφου, αλλά και παγκύπρια, καθώς και προσέλκυση ναυτικού τουρισμού και επενδυτών και ανάδειξη της περιοχής σε πόλο έλξης.

Ο κ. Δημητριάδης συμπλήρωσε πως οι συνέπειες από τη δημιουργία της Μαρίνας θα είναι πολύ ουσιαστικές για την οικονομική ανάπτυξη της Πάφου και όχι μόνο, κατέληξε.