You are here

Β. Δημητριάδης: Προωθεί την κυπριακή ναυτιλία στην Άπω Ανατολή

04/07/2022 10:24

Σειρά συναντήσεων με κρατικούς αξιωματούχους, εκπροσώπους πλοιοκτητικών ενώσεων και ναυπηγείων καθώς και με στελέχη ναυτιλιακών εταιρειών και χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πραγματοποιήσει ο Υφυπουργός Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω Βασίλης Δημητριάδης στην Ιαπωνία, όπου βρίσκεται ήδη.

Ανακοίνωση από το Υφυπουργείο αναφέρει ότι η επίσκεψη εμπίπτει στα πλαίσια προώθησης της Κύπρου ως ναυτιλιακό κέντρο με σκοπό τη δημιουργία προϋποθέσεων για προσέλκυση ναυτιλιακών εταιρειών στη Κύπρο και πλοίων στο κυπριακό νηολόγιο από την αγορά της Άπω Ανατολής.

Ο κ. Δημητριάδης αναμένεται να επισκεφτεί αριθμό εταιρειών για να αναπτύξει τα πλεονεκτήματα της κυπριακής ναυτιλίας ενώ έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις και παρουσιάσεις σε ναυτιλιακούς παράγοντες της Ιαπωνίας καθώς και σε δημοσιογράφους που καλύπτουν τα τοπικά και διεθνή ναυτιλιακά δρώμενα για τις τρέχουσες εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η παγκόσμια ναυτιλία, παρουσιάζοντας το στρατηγικό όραμα της Κύπρου για τη ναυτιλία “SEA Change 2030”.

Στα πλαίσια της επίσκεψης του στην Ιαπωνία ο Υφυπουργός, ο οποίος θα συνοδεύεται από στελέχη του Υφυπουργείου Ναυτιλίας, θα παραστεί στη τελετή βάφτισης νεότευκτου φορτηγού πλοίου της εταιρείας Safe Bulkers.  Το πλοίο το οποίο κατασκευάστηκε σε ιαπωνικό ναυπηγείο βάσει των πλέον σύγχρονων περιβαλλοντικών προδιαγραφών θα υψώσει την κυπριακή σημαία.