You are here

Νέο επεισόδιο με Α. Θεμιστοκλέους στη Βουλή

29/09/2021 14:48

Νέο επεισόδιο σημειώθηκε σήμερα στη συνεδρία της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, με πρωταγωνιστή για ακόμα μια φορά τον βουλευτή του ΕΛΑΜ Ανδρέα Θεμιστοκλέους.

Συγκεκριμένα ο  κ. Θεμιστοκλέους ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συζήτηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Κάτω Πύργου, οι οποίοι εισέρχονται στις ελεύθερες περιοχές μέσω κατεχομένων, φέρεται να άφησε υπονοούμενα για τους κατοίκους, τα οποία ενόχλησαν εκπροσώπους τους και τους παρευρισκόμενους βουλευτές.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας  Παύλος Μυλωνάς, δήλωσε μετά τη συνεδρία ότι θα γίνει καταγγελία στην Επιτροπή Δεοντολογίας, προσθέτοντας ότι αν δεν λυθεί το θέμα τότε η Επιτροπή δεν θα συνεδριάσει ξανά.

Ο κ. Μυλωνάς είπε ότι ο κ. Θεμιστοκλέους διέκοπτε συνεχώς, ενώ πρόσθεσε ότι αναφέρθηκε με απαράδεκτο χαρακτηρισμό στις προσπάθειες της επιτροπής να λύσει προβλήματα.

"Δεν έχω καμία διάθεση να κάνω τον δικαστή και τον αστυνομικό του κ. Θεμιστοκλέους. Αντιλαμβάνομαι την ανάγκη του να αναδεικνύει την προσωπικότητα του, αλλά αυτά είναι θέματα που δεν μπορούν να απασχολούν την Επιτροπή, είναι άλλες οι ειδικότητες και επιστήμες που μπορούν να ασχοληθούν. Εμείς έχουμε δουλειά να κάνουμε και έχω τη διάθεση αν δεν λυθεί το πρόβλημα με οποιοδήποτε τρόπο αποφασίσει η σοφία της Επιτροπής Δεοντολογίας και της Ολομέλειας της Βουλής, να μην συνεδριάζει καν, τουλάχιστον υπό την Προεδρία μου, η Επιτροπή Παιδείας», είπε.

Αν αυτός είναι ο στόχος, πρόσθεσε, του κ. Θεμιστοκλέους, το έχει καταφέρει, δημιουργώντας ένταση, προβλήματα και δυσλειτουργία στην Επιτροπή Παιδείας.

Το γεγονός σχολίασε και ο Χρίστος Χριστοφίδης από πλευράς ΑΚΕΛ, αναφερόμενος στον ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ, σημείωσε πως  προέβη σε ένα απαράδεκτο υπονοούμενο για τους κατοίκους του Πύργου Τυλληρίας κακίζοντας και χαρακτηρίζοντας ως απαράδεκτη την επιλογή ανάγκης να έρχονται στη Λευκωσία μέσω κατεχομένων. Ταυτόχρονα, για ακόμα μια φορά ο κ. Θεμιστοκλέους παρεκτράπηκε χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς τόσο για την Επιτροπή όσο και για μέλη της.

«Πρέπει να γίνει κάτι που μια δώσει συνολικά λύση σε αυτό το πρόβλημα, δεν μπορούμε να συνεχίσουμε με αυτές τις συμπεριφορές. Είναι κρίμα ο Βουλευτής του ΕΛΑΜ να αμαυρώνει με αυτό τον τρόπο την Επιτροπή Παιδείας», είπε.

Ε.Χ.