You are here

Πέντε εκκρεμότητες στη βουλή για τους λογιστές

15/02/2018 09:57

Πέντε εκκρεμότητες που αφορούν τους λογιστές εκκρεμούν ενώπιον του κοινοβουλίου και αναμένεται να συζητηθούν κατά την έναρξη των εργασιών της βουλής μετά τις προεδρικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του συνδέσμου εγκεκριμένων λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) Κυριάκο Ιορδάνους η πρώτη εκκρεμότητα αφορά την τροποποίηση του νόμου για την Παρεμπόδιση και Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες (εναρμόνιση με την 4η ευρωπαϊκή οδηγία για το ξέπλυμα χρήματος). Η συζήτηση του νομοσχεδίου ξεκίνησε στην Επιτροπή Νομικών χθες.

Δεύτερη εκκρεμότητα είναι τα νομοσχέδια που αφορούν στη ρύθμιση και λειτουργία των επενδυτικών ταμείων και τρίτη η πρόταση νόμου που κατατέθηκε από τη Συμμαχία Πολιτών στην Επιτροπή Οικονομικών για διόρθωση του περί Ελεγκτών Νόμου. Σκοπός της πρότασης νόμου είναι η τροποποίηση του Περί Ελεγκτών Νόμου, ώστε να γίνει διόρθωση τυπογραφικών ή και εννοιολογικών ή λεκτικών λαθών του βασικού νόμου και η διασφάλιση κεκτημένων δικαιωμάτων διοικουμένων, τα οποία καταργήθηκαν, εκ παραδρομής ή και λανθασμένα κατά την σύνταξη του.

Ενώπιον της βουλής εκκρεμούν επίσης τα νομοσχέδια για τη μεταρρύθμιση (συμπεριλαμβανομένου του Υφυπουργείου Ανάπτυξης) και όλα τα φορολογικά νομοσχέδια, συμπεριλαμβανομένου αυτού που αφορά στην Οπτικοακουστική Βιομηχανία.

Της Γεωργίας Χαννή