You are here

Προειδοποίηση ΥΠΟΙΚ για κρατική χορηγία προς τα κόμματα

25/09/2021 18:06

Αν τα κόμματα που στη βάση της γνωμάτευσης της Νομικής Υπηρεσίας δεν δικαιούντο όλη την κρατική χορηγία που έλαβαν προκαταβολικά το 2021 δεν την επιστρέψουν, το Υπουργείο Οικονομικών θα προβεί σε αποκοπή από την χορηγία του 2022 για τα κόμματα αυτά ή το θέμα θα ακολουθήσει τη δικαστική οδό, δήλωσε σήμερα ο αρμόδιος Υπουργός Κωνσταντίνος Πετρίδης.
 
Κληθείς να σχολιάσει την επιστολή που του απέστειλε η Βουλή, λέγοντας του ότι το νομοθετικό σώμα δεν μπορεί να εισπράξει την χορηγία, ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι αν και σέβεται τη θέσης της Βουλής το ΥΠΟΙΚ έχει διαφορετική άποψη όσον αφορά τον νομικό σκέλος.

Όπως είπε, «ως αρμόδιος οικονομικός φορέας, και αυτό είναι ξεκάθαρο, η Βουλή θα έπρεπε να αναλάβει, όπως ανέλαβε να δώσει τα κονδύλια, να αναλάβει και να τα εισπράξει».
 
«Σεβόμαστε τη θέση της Βουλής, την κατανοούμε άρα το ΥΠΟΙΚ θα επικοινωνήσει απευθείας με τα κόμματα ούτως ώστε να γίνει η ανακατανομή» είπε.
 
Εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει αίσια κατάληξη, ο κ. Πετρίδης είπε πως σε αντίθετη περίπτωση «θα γίνουν αποκοπές από την χορηγία το επόμενο έτος στα κόμματα τα οποία θα αρνηθούν να δώσουν πίσω (το μέρος της χορηγίας) από του χρόνου ή ενδεχομένως να οδηγηθούμε σε μια δικαστική οδό».
 
Καταλήγοντας, ο κ. Πετρίδης τόνισε πως «σίγουρα δεν είναι ο φορολογούμενος ο οποίος πρέπει να δώσει επιπλέον (...) γιατί κάποιοι πήραν περισσότερα απ’ ότι τους αναλογεί».