You are here

Στην Ολομέλεια οι αποζημειώσεις κοινοτήτων από Βασιλικό

21/09/2021 17:32

Στην Ολομέλεια της Βουλής θα οδηγηθεί το νομοσχέδιο για την παροχή αντισταθμιστικών ωφελημάτων σε επτά κοινότητες που γειτνιάζουν με το ενεργειακό κέντρο Βασιλικού, τα οποία θα ανέλθουν ετησίως στο €1,5 εκατομμύριο μέσω της είσπραξης τελών από εταιρείες που αποθηκεύουν ή διαχειρίζονται υγρά καύσιμα.

Σε δηλώσεις, μετά τη συνεδρία, ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Κυριάκος Χατζηγιάννης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοθετήματος για επιβολή τέλους προς τις επτά τοπικές κοινότητες της περιοχής του Βασιλικού με σκοπό την επιβολή τέλους σε όλους εκείνους που αποθηκεύουν ή διαχειρίζονται υγρά καύσιμα.

Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι έχει ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου και «όλοι οι προβληματισμοί έχουν ληφθεί υπόψη», προσθέτοντας ότι οι κοινότητες της περιοχής θα εισπράττουν μέσω του μηχανισμού του Τελωνείου €1,5 εκατομμύριο ετησίως.

Ανέφερε ότι το νομοσχέδιο θα τεθεί για τελική τοποθέτηση στη συνεδρία της Επιτροπής την ερχόμενη εβδομάδα και σε δύο εβδομάδες θα τεθεί ενώπιον της Ολομέλειας.

Σημειώνεται ότι κατά την συνεδρία της Επιτροπής ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα ζήτησε όπως δοθεί και περαιτέρω χρόνο καθώς δεν κατατέθηκαν όλα τα ενημερωτικά στοιχεία που ζητήθηκαν από τους εμπλεκόμενους φορείς.