You are here

Υπάρχει υπόθεση για τον Ανδρέα Θεμιστοκλέους

14/09/2021 17:46

Υπάρχει παραδεχτή υπόθεση κατέληξε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Δεοντολογίας, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκε σήμερα η φραστική επίθεση του βουλευτή του ΕΛΑΜ, Αντρέα Θεμιστοκλέους προς την αντιπρόεδρο των Οικολόγων, Έφη Ξάνθου.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας κατέληξε ομόφωνα ότι «υπάρχει παραδεχτή υπόθεση» σε σχέση με το θέμα που προέκυψε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας στις 8 Σεπτεμβρίου 2021, μεταξύ του βουλευτή του ΕΛΑΜ Αντρέα Θεμιστοκλέους και της κοινοβουλευτικής συνεργάτιδας του Κινήματος Οικολόγων Έφης Ξάνθου.

Αυτό δήλωσε η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου μετά τη 90λεπτη συνεδρία της Επιτροπής Δεοντολογίας της οποίας προέδρευσε, αναφέροντας παράλληλα ότι η Επιτροπή αποφάσισε επίσης ότι «θα συνεχίσει την εξέταση του θέματος, βάσει διαδικασίας, που απορρέει από τον κώδικα δεοντολογίας».

Ταυτόχρονα, η κ. Δημητρίου ανέφερε ότι «θα ενημερωθεί ο κ. Θεμιστοκλέους γραπτώς για τα ευρήματα της Επιτροπής και θα κληθεί να καταθέσει τις απόψεις του εντός επτά ημερών από τη λήψη της συγκεκριμένης επιστολής».

Ερωτηθείσα κατά πόσον θα καταθέσει και η κ. Ξάνθου, η κ. Δημητρίου είπε ότι "θα ακολουθηθεί η διαδικασία ως προνοείται και αυτή θα δημοσιοποιηθεί και θα κοινοποιηθεί».

Να υπενθυμίσουμε ότι την  περασμένη Τετάρτη κατά την διάρκεια των εργασιών της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Θεμιστοκλέους επιτέθηκε φραστικά και με χειρονομίεςστην κ. Ξάνθου κατόπιν διαφωνίας για το ζήτημα της εγγραφής θεμάτων. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Θεμιστοκλέους έχει και στο παρελθόν απασχολήσει την κοινή γνώμη για απρεπή συμπεριφορά.